Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Nachtvlindernacht in Heumensoord

Nachtvlindernacht in Heumensoord

Waar

Heumensoord

Vertrekpunt

Werkschuur Heumensoord

Scheidingsweg 996581 KN Malden

Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  • Gratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Nachtvlindernacht in Heumensoord

’s Avonds komt de natuur tot leven. Alles wat overdag verborgen leeft komt ’s nachts tevoorschijn. Zoals nachtvlinders die alleen in het donker actief zijn. Om deze, vaak prachtige, vlinders te zien organiseert Natuurmonumenten tijdens de Nationale Nachtvlindernacht op zaterdag 31 augustus een nachtvlinderavond in Heumensoord bij Nijmegen.

De natuur In Heumensoord is ontzettend leuk. In het gevarieerde natuurgebied vindt je niet alleen bossen, maar ook stuifzand, heide en lossen bomengroepjes op de heide. Hier vinden we nachtvlinders als de tauvlinder en ook de schijnnonvlinder. Door de grote afwisseling in begroeiing en in overgangen van heide naar bos komen hier vele nachtvlinders voor. Een goede uitgangsbasis voor een fantastische avond. Nachtvlinderexperts zullen op 31 augustus opstellingen maken van lampen en doeken waar de vlinders vervolgens op af komen.

Praktische informatie
Wil je ook meedoen met deze bijzondere avond? Vanaf 21.00 uur staan de vlinderexperts klaar om je alles over deze mooie vlinders van de nacht te vertellen. De nachtvlindernacht duurt tot ongeveer 01.00 uur. Iedereen is welkom om te komen kijken en mee te genieten. Start bij het beheerkantoor van Heumensoord aan de Scheidingsweg 99 in Malden (Nijmegen). Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  

logo