Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Ontdek de buitenplaatsen Spanderswoud en Hilverbeek in 's-Graveland

Ontdek de buitenplaatsen Spanderswoud en Hilverbeek in 's-Graveland

5 km

Waar

Hilverbeek

Vertrekpunt

Parkeerplaats Hilverbeek

Leeuwenlaan 51243 KA 's-Graveland

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Ontdek de buitenplaatsen Spanderswoud en Hilverbeek in 's-Graveland

Wandel mee met de boswachter en ontdek het Spanderswoud en Hilverbeek tijdens deze 1,5 uur durende wandeling voor volwassenen.

Hilverbeek

Hilverbeek is een verrassende buitenplaats met haar open weilanden en dichte bossen. Natuurmonumenten kreeg deze buitenplaats al in 1933 in handen waardoor veel oude elementen bewaard zijn gebleven.

Zo is er de boerderij Stofbergen uit de tijd van de eerste ontginning, gebouwd rond 1636. Voor de boerderij staat een zevenarmige, monumentale linde. Er is een 350 jaar oude eik middenin een weiland en een ijskelder, oranjerie en slangenmuur, alle drie daterend van begin 19e eeuw.

Het landhuis werd in de 19e eeuw bewoond door Hendrik Six (1790-1847). Exotische planten waren in de mode en ook Six deed hieraan mee. Hij introduceerde de Caméllia in ons land; de theeplant die schitterend bloeit.

Spanderswoud

Op de buitenplaats Spanderswoud zie je een mengelmoes van tuinstijlen. Ooit moet er in Spanderswoud veel hakhout hebben gestaan, want daar is het naar vernoemd.  De oude monumentale Spanderslaan is er nog, hier vind je prachtige waterpartijen met kronkelende paden.

Handig om te weten:

  • Let op: deze excursie start op de parkeerplaats van Hilverbeek.
  • Koop van tevoren je tickets online.
  • Honden kunnen niet mee.
  • Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.
  • Wil je zelf met een groep op pad? Kijk dan bij onze groepsuitjes.
logo