Onze coördinator natuurbeheer gaat in 2025 met pensioen en daarvoor zoeken wij een opvolger. Wat doet een coördinator natuurbeheer eigenlijk?
In 2024 beschermt Natuurmonumenten de Kampina precies 100 jaar. Dat is gevierd met een Eeuwfeest en met de uitgave van een boek over de geschiedenis en de natuur van dit bijzondere natuurgebied.
Zeldzame heidesoort op de Kampina houdt nog stand.
Aan het tijdperk van begrazing met IJslandse paarden is een einde gekomen…
Pachter Oomen werkt ruim 25 jaar in natuurgebied Kampina samen met Natuurmonumenten. Vandaag ondertekenen zonen Bastiaan en Jasper een meerjarencontract. Oomen werkt onder andere met een 100% gesloten kringloop en dat is uniek in Nederland.
Het vochtig heideveld met jeneverbessen op de Kampina waar eerder dit jaar ruimte is gemaakt, heeft het laatste duwtje in de rug gekregen.
Boomkikkers, gevlekte orchis, rosse vossenstaart en grote boterbloem... deze (her)ontdekkingen in natuurgebied Kampina maken onze ecologen héél blij!
In natuurgebied de Kampina staan nog een paar inheemse jeneverbessen in een vochtig heideveld die overwoekerd dreigden te raken…
Lijsttrekker Henriëtte van Hedel heeft in het Brabants Dagblad van 9 maart flinke kritiek op de natuuranalyses van de provincie Noord-Brabant. Zij vraagt zich af of het wel slecht gaat met de natuur op de Kampina. Natuurmonumenten is nu bijna 100 jaar eigenaar en beheerder op de Kampina. Wij kunnen, op basis van feiten van decennialange veldinventarisaties en -toetsen, melden dat het slecht gaat met de natuur op de Kampina. De centrale heide geeft een prachtig panorama maar in de bodem is het een drama.
Boswachter Luc vindt een beverbucht in het dal van de Beerze in natuurgebied de Kampina.