Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Cultureel

Uit de steigers - Keunenhuis kieken

Uit de steigers - Keunenhuis kieken

Waar

Keunenhuis

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 20,00
  • Ledenprijs€ 17,50

Uitverkocht

Activiteit

Uit de steigers - Keunenhuis kieken

Boerderij het Keunenhuis is uit de steigers! De historisch boerderij is bewoonbaar en beleefbaar gemaakt door Natuurmonumenten. Een unieke rijksmonumentale boerderij, waar de tijd stilgestaan heeft, is hiermee veilig gesteld voor de toekomst. Van ‘kop-tot-kont'-chef Nel Schellekens en haar partner Henk den Herder gaan vanaf nu heden, verleden én toekomst samenbrengen op deze unieke plek. Samen met Natuurmonumenten nodigen zij je uit . Kom je ook Keunenhuis kieken?

Beleef het landschap met de boswachter én op je bord

Op deze zondag worden zowel de binnen- als de buitenmens verwend op het Keunenhuis. Wandel met de boswachter over het kleinschalige landgoed. Geniet van de afwisseling van de akkers, houtwallen, weilanden en boomgaard. Met wat geluk spot je patrijzen of een ree. Luister naar de melodieuze zang van de geelgors en het verhaal van de boswachter, die je meeneemt naar het verleden.

Na een half uurtje wandelen, kan je het Keunenhuis van binnen bekijken. Dwaal door de museale ruimtes, beleef de geschiedenis en de toekomst van het Keunenhuis. Nel verhaalt op smakelijke wijze. Er wordt een voormiddags/namiddags maaltje geserveerd (denk aan een high-tea, maar dan in Keunenhuisstijl).

(H)eerlijk eten in het Keunenhuis

Nel brengt het landschap op je bord en werkt met de seizoenen mee. Het woord ‘voedselverspilling’ is haar vreemd. Haar kijk op voedsel gaat Nel in het Keunenhuis uitdragen en overbrengen op vakgenoten, leerlingen, maar vooral ook op levensgenieters die voor een maaltijd op gezette tijden kunnen aanschuiven.

Trek gekregen? Meld je dan snel aan voor ‘Keunenhuis kieken’!

Let op: aanmelden met dieetwensen graag uiterlijk woensdagavond voorafgaand aan deze activiteit, zodat Nel wat lekkers kan bereiden. Alvast bedankt!

 

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Scholtenboerderij Keunenhuis
  • Wooldseweg 127, 7108 AA Winterswijk Woold (GD)
  • 0575 55 55 60
  • Met de auto Voer Wooldseweg 127, 7108 AA Winterswijk in je navigatiesysteem in, of neem vanaf de zuidkant van Winterswijk (N319) de Wooldseweg richting Bocholt. Je vindt het keunenhuis na ongeveer 2, 5 km aan je linkerhand.

logo