Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Geef De Slotplaats haar slotlaan terug

23 juli 2015 | Renée Nitters

Landgoed De Slotplaats in het Friese Bakkeveen is van historische waarde. Grote statige beuken van meer dan 250 jaar oud sieren het landgoed. De zichtassen- en lanen die van oudsher bij zo'n landgoed horen zijn helaas bijna allemaal verloren gegaan, op eentje na! Natuurmonumenten is nu in de gelegenheid om de laan te kopen. Help mee met een kleine donatie!

Geef De Slotplaats haar slotlaan terug

Wat kun je doen?

Het zou fantastisch zijn als we de laatst overgebleven oude laan weer bij landgoed De Slotplaats kunnen betrekken en in oude luister kunnen herstellen. De aankoop van de laan kost minimaal € 10.000 euro. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor de aankoop en het herstel van de laan. Momenteel is de laan zo goed als dicht gegroeid en doet geen dienst meer als zichtas. En dat is jammer! Draag jij landgoed De Slotplaats een warm hart toe? Heb je geen zin in een jaarlijks terugkerend lidmaatschap, maar wil je wel zo nu en dan eens een goed doel steunen? Help Natuurmonumenten dan mee en doe een donatie voor dit project. Het kan al vanaf € 5,00.

Natuurwaarden behouden

Boswachter Kim Pierik: 'Landgoed De Slotplaats herbergt bosuilen en verschillende soorten spechten, waaronder de grote bonte specht, de middelste bonte specht en de zwarte specht. Vleermuizen zie je rond zonsondergang volop rondscheren door deze laan met haar prachtige oude bomen. Natuurmonumenten kan het laatste cultuurhistorisch onderdeel van het landgoed nu aankopen. We willen graag samen met de omgeving de laan weer toevoegen aan het landgoed'.

Video of Slotleane Crowdfunding Video

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo