Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom naar gezellig familiefestival op landgoed De Slotplaats

15 september 2015 | Renée Nitters

Het Familie Festival op zondag 4 oktober op landgoed De Slotplaats in Bakkeveen belooft een bijzonder festival te worden. Naast een streekproduktenmarkt is het ook mogelijk zelf fruit te plukken, zijn er demonstraties schapen drijven en allerlei leuke OERRR activiteiten voor kinderen. Bijzondere muzikale gast is singer-songwriter Inge van Calkar. Kom je ook?

Kom naar gezellig familiefestival op landgoed De Slotplaats

Najaarsfestival met muziek

Boswachter Kim Pierik is druk met de voorbereidingen van het festival bezig en licht alvast een tipje van de sluier op. 'We hopen met dit gezellige najaarsfestival de bezoekers een mix te bieden van natuur, cultuur en proeverijen. Gedurende de hele dag zijn er demonstraties schapen drijven, worden er workshops fruitbomen snoeien gegeven, maar mag je ook je eigen fruit plukken. Het najaar is oogsttijd. We bieden op 4 oktober ook een keur aan streekprodukten aan op het landgoed. Daarnaast kun je boogschieten, zelf thee maken, met de boswachter op stap of een echt survival trail volgen. Ook komt Mieke Wesdorp als kruidendeskundige diverse workshops en excursies geven'.

Tickets voor het festival

placeholder

Bron: Picasa

De toegang tot het festival is gratis. Je koopt een strippenkaart voor deelname aan de activiteiten. De workshop fruitbomen snoeien en de excursie met de boswachter vallen niet onder de strippenkaart, maar dien je apart te betalen. Met de opbrengst van het festival hoopt Natuurmonument geld in te zamelen voor de actie 'geef de Slotplaats haar Slotlaene terug'. Met je bezoek aan dit festival help je mee om de Slotlaene weer bij het landgoed te voegen. Je krijgt er een gezellige dag voor terug!

Vroegboekkorting

De groente, fruit- en warenmarkt is gratis toegankelijk. Wil je aan meerdere activiteiten deelnemen, dan is het voordelig om in de voorverkoop een strippenkaart te kopen. Met één strippenkaart kun je maximaal aan zes activiteiten deelnemen. Boeken kan via de activiteitenkalender.

Entreeprijzen Festival landgoed De Slotplaats 4/10/2015Leden NatuurmonumentenNiet leden NatuurmonumentenStrippenkaart Festival, online korting tot 3 oktober (6 activiteiten)€ 8,50€ 13,50Strippenkaart bij de kassa van het festival op 4/10/2015€ 10.--€ 15,--Optreden Inge van Calkar€ 12,50€15,--

Optreden Inge van Calkar

Pierik vervolgt: 'we hebben als muzikale gast Inge van Calkar bereid gevonden om belangeloos op te treden tijdens het festival. Daar zijn we heel erg blij mee!'Zangeres Inge van Calkar deed in 2014 mee aan VARA's 'beste singer-songwriter van Nederland. Inge treedt van 16.00 - 18.00 uur op in theehuis de Genieterij op het landgoed. Verzeker je alvast van een toegangskaartje via de activiteitenkalendervoor haar optreden!

Video of Inge van Calkar - Amazing (Official Video)

Locatie en parkeren

Het festival vindt plaats aan de Foarwarkerwei 3 in Bakkeveen, landgoed De Slotplaats. Rond het landgoed is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo