Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bel-étage prachtig decor dansers

05 juli 2021

Onlangs is het herstelplan Eerde 2020 officieel afgerond. Naast herstel van natuur, landschap, parkbos en tuinen is ook de beletage van het kasteel geheel gerestaureerd. De prachtige ruimtes vormden het decor voor een foto- en filmsessie met twee jonge dansers in het kader van het project We Are Art.

Dansers op bel-etage Eerde

Dansers zonder werk door corona

Tijdens de lockdown zaten veel mensen zonder werk. Zo ook veel dansers. Dansfotograaf Ezme Hetharia besloot om dansers toch een podium te bieden. Zij maakte vrijwillig op de mooiste plekken in Nederland foto’s van dansers voor de online expositie We Are Art. Zo stonden en staan de dansers toch in de spotlights en hopen ze uiteraard snel weer op betaald werk.

dansers op beletage blauwe kamer

Dansers in de blauwe kamer

Bel-etage Kasteel Eerde

De jonge dansers Mabel Lamers & Joey de Koning dansten voor Ezme op de bel-etage van Kasteel Eerde. Natuurmonumenten stemde uiteraard toe om mee te werken aan dit mooie doel en boswachter Olga de Lange was er bij. “Het was heel bijzonder om dit mee te maken in coronatijd. Deze twee jonge getalenteerde dansers herhaalden onvermoeibaar de danspassen en -houdingen tot fotograve Ezme tevreden was”.

Dansers op bel-etage Eerde

Dansers in kabinetje

Filmpje van de dansers

De zalen op Eerde lenen zich uitstekend voor dit soort bijzondere activiteiten. Ezme en haar assistente Nancy Corne maakten ook een heel sfeervol filmpje met Mabel en Joey. Dankjewel Ezme Hetharia!

Ezme Hetharia aan het werk

Ezme Hetharia aan het werk