Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Schemerconcert violist Noa Eyl en zijn folklore trio op Landgoed Haarzuilens

NMF Kamermuziekfestival: Schemerconcert violist Noa Eyl en zijn folklore trio op Landgoed Haarzuilens

Waar

Landgoed Haarzuilens

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 25,00
 • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Schemerconcert violist Noa Eyl en zijn folklore trio op Landgoed Haarzuilens

Hoeve Wielrevelt is het startpunt van diverse wandelingen op het Landgoed Haarzuilens uitgezet door Natuurmonumenten voor jong en oud. Voor de echte avonturiers is de speelnatuur van OERRR een echte aanrader. Het landgoed herbergt ook een amfitheater in de openlucht, waar bij goed weer virtuoos violist Noa Eyl een "gipsy"-programma speelt. Zijn medespelers hebben hun sporen als musicus ruimschoots verdiend. Ze nemen een cimbaal mee, een traditioneel Roemeens snaarinstrument. Bekende en onbekende melodieën uit Oost-Europa en de Balkan passeren de revue. Muziek dat bij uitstek is verbonden met natuur. Een ensemble dat je meegemaakt moet hebben!

Programma

Trio BachTaloh

 • Noa Eyl, viool
 • Dani Luca, cimbaal
 • Gabriël Barbalau, contrabas

Traditionele folklore: bekende en onbekende melodieën uit Oost-Europa en de Balkan. 

Moderne boerderij op historische gronden

Onder de rook van de stad Utrecht ligt de groene oase Haarzuilens. Er is altijd wat te zien. Hazen die in volle vaart door de velden zigzaggen. Met een beetje geluk zie je langs een van de vele sloten de blauwe flits van een ijsvogel of een ree die langs de bosrand graast. Het is een heerlijke plek om even met je gezin naar buiten te gaan. Het Eigentijdse erf is als nieuwe poort tussen stad en platteland. Het is een belangrijke toegang voor bezoekers van landgoed Haarzuilens. Op het erf zijn er kippen en konijnen en vind je een geurende moestuin. De kruiden die hier groeien, verwerkt Gasterij Wielrevelt in lunchgerechten. De moestuin en het erf worden doordeweeks onderhouden door de ‘zorgboeren’, een dagbestedingsproject. Het kantoor en de werkschuur van de boswachters van Natuurmonumenten bevinden zich ook op het erf. Nabij Hoeve Wielrevelt ligt het Historisch Pad, waar sporen en verhalen uit het verleden tot leven komen. Kortom, het is het ideale vertrekpunt voor een mooie wandel- of fietstocht over landgoed Haarzuilens.

Voor het concert kun je samen met de boswachter een wandeling van een klein uur maken over het Historisch Pad. Ontdek het rijke verleden van deze plek op landgoed Haarzuilens. Al meer dan 2000 jaar leven er mensen op het Wielrevelt. Voor wie goed kijkt zijn er nog sporen uit het verleden te vinden. Tijdens deze wandeling over het Historisch Pad ontdek je ze.

Praktische informatie:

 • Het concert wordt buiten gehouden in het amfitheater. Houd de weersvoorspelling in de gaten en denk aan warme kleding of een sjaal. Neem bij nat weer iets mee om op te zitten. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de koeienzaal.
 • Voor het concert kun je samen met de boswachter een wandeling van een klein uur maken over het Historisch Pad. De wandeling start om 18:00 uur, het concert begint om 19:00 uur.
 • Parkeren kan op de grote parkeerplaats, gelegen naast Thematerweg 5 in Haarzuilens. Leden van Natuurmonumenten parkeren hier gratis en kunnen uitrijden met hun lidmaatschapskaart. Niet-leden betalen euro 1,75 per uur.
 • Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar de concertlocatie.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Haarzuilens, Hoeve Wielrevelt