natuurgebied

Landgoed Haarzuilens

Vrijwilligers in Haarzuilens

Haarzuilens ligt vlak bij de groeiende bevolkingsconcentraties rond de stad Utrecht. Hier wonen veel natuurliefhebbers die zich graag inzetten voor de natuur dicht bij huis. De beheerploegen zijn al wel 3 jaar actief.

We zijn altijd op zoek naar mensen die ons willen helpen. Neemt u gerust contact met ons op als u belangstelling heeft. Dan kunnen we samen kijken waar u zich voor zou willen inzetten. Mailt u naar beheereenheid-utrecht [at] natuurmonumenten [dot] nl of bel 030 - 230 37 00 (tijdens kantooruren).

Vacatures voor vrijwilligers:

Beheerploeg

Elke 3e woensdag en zaterdag van de maand komen de vrijwilligers van de beheerploeg naar Haarzuilens om de handen uit de mouwen te steken. Zij knotten, maaien, zagen houtwal, zetten griend af en plaatsen en onderhouden recreatieve voorzieningen.

Lees hier het verhaal van twee vrijwilligers

Educatieteam

Natuurmonumenten biedt in Haarzuilens een lesprogramma aan bij basisscholen uit de wijde omgeving. De kinderen komen daarvoor naar het landgoed waar ze zelf aan de slag gaan. Zo maken ze soep van brandnetels, bakken broodjes, maken zelf appelmoes of een herbarium. De vrijwilligers begeleiden samen met ouders en leerkrachten de kinderen.

Lees hier waarom Will Wattimena dit vrijwilligerswerk doet

Promotieteam

De gastheren en gastvrouwen van het promotieteam geven op drukke dagen bezoekers informatie over Haarzuilens en Natuurmonumenten. 

Inventarisaties

Natuurmonumenten wil goed bijhouden hoe het landgoed zich ontwikkelt op het gebied van de flora en fauna. Daarom gaan verschillende deskundigen op pad om planten, vogels en amfibieën te inventariseren.

word nu lid