Ga direct naar inhoud

Live in Kasteel Hackfort – Flamenco Jazz – Eric Vaarzon Morel

Live in Kasteel Hackfort – Flamenco Jazz – Eric Vaarzon Morel

Waar

Hackfort

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 32,50
  • Ledenprijs€ 22,75
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal€ 16,25
  • Ledenprijs€ 11,38
Activiteit

Live in Kasteel Hackfort – Flamenco Jazz – Eric Vaarzon Morel

Live in Kasteel Hackfort – Flamenco Jazz – Eric Vaarzon Morel

Eric Vaarzon Morel – flamencogitaar
Alvaro Rey – trompet
MOREL & LARA – pop/flamenco/jazz singers/songwriters
Yannik Sieburg – elektrische gitaar
Manuel Vega – cajon/percussie

“De Spaanse Miles Davis” Eric gaat met zijn jonge talentvolle gasten op zoek naar de Spaanse klanken in de muziek van Miles Davis, een van de grootste en invloedrijkste jazzmuzikanten of all times. Miles’ belangrijke albums Kind of Blue (1959) en Sketches of Spain (1960) worden op een muzikale manier door het ensemble zo belicht dat er flamenco/jazz of jazz/flamenco ontstaat.
Kind of Blue, een van de meest populaire en best verkochte jazzalbums allertijden, bevat naast  All Blues het wonderlijke nummer Flamenco Sketches. Een zoektocht naar de beroemde blue notes, maar dan in the Spanish way met de zogenoemde zwarte noten. Sketches of Spain komt nog dichterbij Eric’s flamenco; de Solea zijn regelrecht ontleend aan oude flamenco vormen. De eerste noten van het Adagio uit Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo vormen simpelweg de bekendste Spaanse gitaarmelodie. De flamenco wordt wel eens met de blues vergeleken. Blues, soul, duende, de magie van de Spaanse ziel spat er van af. Zoals Miles Davis, ook wel de Picasso van de jazz genoemd, 60 jaar geleden de exotische-passievolle Spaanse klanken in de jazzwereld introduceerde, zo doet Eric, als zoon van die kunstschilder ook wel de schilder op flamencogitaar genoemd, dat nu op zijn geheel eigen wijze met zijn jonge talentvolle companeros uit alle windstreken in het theater.

Een flamencogitaar, een trompet, een electrische gitaar, 2 zangeressen en cajon/percussie vormen samen een flamencojazz ensemble vol passie en virtuositeit. Het is nooit helemaal duidelijk geworden waarom Miles Davis en arrangeur Gil Evans die Spaanse soul opzochten destijds. Wat we wel weten is dat Eric en zijn talentvolle companeros die Trans-Atlantische ziel een boost gaan geven, flamenco-blues sin fronteras (zonder grenzen)…

WELKOM VANAF 14.30 UUR
U kunt vooraf of na afloop van het concert een tafel reserveren in ons restaurant, wij hebben maar een beperkt aantal tafels, dus wij adviseren u op tijd te reserveren.

Kasteel Hackfort van Westerholtzaal
Baakseweg 8 – 7251 RH Vorden

P
Parkeren kan op het parkeerterrein van Natuurmonumenten, wanneer u lid bent van Natuurmonumenten en met de auto komt, vergeet niet uw ledenpas mee te nemen, dan kunt u gratis parkeren.

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen.

Tickets retourneren of ruilen is helaas niet mogelijk, mocht u achteraf toch niet kunnen, dan kunt u altijd proberen om familie, vrienden, kennissen of buren blij te maken met uw kaartje(s). Graag wel even een berichtje zodat wij de naam op de gasten lijst aan kunnen passen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid