Vier de lente op Hackfort!

Vier de lente op Hackfort!

Waar

Hackfort

  Vertrekpunt

  Kasteel Hackfort

  Activiteit

  Vier de lente op Hackfort!

  Nu hebben ze het nog even moeilijk in de koude periode: de sneeuwklokjes en krokussen. Maar als de temperatuur weer gaat stijgen, steken deze vrolijke, kleurige voorjaarsbloeiers de kopjes weer boven de grond. Een heerlijk teken dat de lente in aantocht is. De boswachters vieren dat op zondag 11 maart door speciaal van 11:00 tot 16:00 uur het voorplein bij kasteel Hackfort open te zetten. Hier kunnen bezoekers extra genieten van een tapijt van fleurige voorjaarsbloeiers en krijg je extra informatie van de boswachters. Reserveer hier alvast de speciale foto-zoekkaart van de voorjaarsplanten!

  Speciale zoekkaart

  Is het nou het lenteklokje of het zomerklokje? En wat is het verschil tussen het vingerhelmplantje en de holwortel? De boswachters en tuinbaas vertellen het graag op 11 maart. Als na de koude periode het zonnetje is gaan schijnen, zal het voorplein er spectaculair uitzien met alle krokussen. Vele andere voorjaarsbloeiers zijn dan nog niet te zien. De bloemen komen ieder op hun eigen moment tussen februari en mei in bloei. Om niets te missen van de verschillende bloementapijten, is er een leuke, mooie foto zoekkaart verkrijgbaar. Deze kost voor leden van Natuurmonumenten slechts € 1,- en € 2,- voor niet leden. Tip: bestel de zoekkaart alvast hier, dan ligt deze op 11 maart voor u klaar op Hackfort.

  Wisselende bloementapijten

  Landgoed Hackfort staat landelijk bekend om de steeds wisselende, prachtige bloementapijten in het voorjaar in het parkbos rondom het kasteel. De afgelopen jaren heeft Natuurmonumenten, met hulp van vele vrijwilligers, zo’n half miljoen bollen geplant. Deze stinzenplanten, zoals lenteklokjes, hyacinten, holwortel, vogelmelk en narcissen, komen ieder op hun eigen moment tot bloei. Kom regelmatig terug en ontdek zo de vele kleuren van het voorjaar op Hackfort!

  Vier de lente op Hackfort!

  ma. 30 jul. 2018 - 06:00Uitverkocht
  Direct aanmelden