Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Bijzondere nieuwjaarstoost op de Veluwe bij Ermelo

03 januari 2017 | Rianne Hagenbeek

Gratis warme chocolademelk, een knapperend vuurtje en vooral veel gezelligheid. Breng op zondag 8 januari samen met de boswachters van Natuurmonumenten een toost uit op een mooi, nieuw natuurjaar en grijp deze speciale gelegenheid om vragen te stellen aan de boswachter. Deze nieuwjaarstoost vindt plaats bij het theehuis op landgoed Oud Groevenbeek in Ermelo van 11:00 tot 16:00 uur. Er is parkeergelegenheid op de parkeerplaats ter hoogte van de Putterweg 238 in Ermelo.

Bijzondere nieuwjaarstoost op de Veluwe bij Ermelo

Deze nieuwjaarstoost is gratis te bezoeken bij het theehuis op landgoed Oud Groevenbeek in Ermelo van 11:00 tot 16:00 uur. Er is parkeergelegenheid op de parkeerplaats ter hoogte van de Putterweg 238 in Ermelo.

Opwarmen

Traditiegetrouw organiseert Natuurmonumenten door heel Nederland nieuwjaarsbijeenkomsten om het nieuwe jaar in te luiden met iedereen die de natuur een warm hart toedraagt. Ook op de Veluwe kunnen natuurliefhebbers weer genieten van een kopje warme chocolademelk en opwarmen bij een vuurtje. "Het is een heel leuke manier om met onze bezoekers in gesprek te komen en ervaringen over de prachtige natuur in deze omgeving te delen. We staan klaar met een volle pan chocolademelk en hopen op veel bezoekers. Iedereen is welkom” vertelt boswachter Marcel Kwant.

Wandelen op het landgoed

Vanaf de parkeerplaats aan de Putterweg starten twee gemarkeerde routes. Eén van de routes is gemarkeerd met gele paaltjes en ongeveer 2,5 kilometer lang. Precies genoeg om een frisse neus te halen. Landgoed Oud Groevenbeek is een relatief klein landgoed met grote landschappelijke en cultuurhistorische waarde. Tot de bijzonderheden behoren de Jugendstil villa, een historische druivenkas, een koetshuis en een washuis met een bijzondere was- en drooginrichting. Deze wandeling komt langs het theehuis.

Rianne Hagenbeek
logo