Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Cultureel

Bezoek eendenkooi Breukeleveen

Bezoek eendenkooi Breukeleveen

Waar

Loosdrechtse Plassen

Vertrekpunt

Tienhovense Plassen, hek Kanaaldijk (parkeren in de berm)

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  • Gratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Bezoek eendenkooi Breukeleveen

200 jaar oud

In het prachtige polderlandschap tussen Tienhoven en Hollandse Rading ligt de ruim 200 jaar oude eendenkooi Breukeleveen. Ga mee met de boswachter van Natuurmonumenten en leer hoe vroeger de eenden werden gevangen met de ingenieuze vanginstallatie, neem een kijkje in het authentieke kooikershuisje en struin door het kooibos.

Typisch Hollands laagveengebied

Niet alleen eendenkooi Breukeleveen is een bezoek waard. De Tienhovense plassen is een typisch Hollands laagveengebied, maar uniek in Europa. De boswachter van Natuurmonumenten kan je nog meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het gebied en over alles wat hier groeit, bloeit, kruipt en vliegt.

Praktische informatie

Let op: je kan niet met de auto bij de eendenkooi komen. Het heeft de voorkeur dat je met de fiets komt. Een auto kan geparkeerd worden in de berm van de Kanaaldijk aan de kant van Hollandse rading of bij molen de Trouwe Wachter in Tienhoven.

Pas op voor teken! Trek bij voorkeur dichte schoenen en een lange broek aan.

 

logo