Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

Bezoek de hoogste windmolen van Limburg

Bezoek de hoogste windmolen van Limburg

0
Waar

Maasvallei

Vertrekpunt

    Parkeerplaats Hompesche Molen

    Molendijk 66107 AA Stevensweert (Maasgouw)

Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  • Gratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Bezoek de hoogste windmolen van Limburg

Welkom!

Natuurmonumenten is de trotse eigenaar van dit imposante rijksmonument en heeft het gebouw geheel gerenoveerd. De Hompesche Molenaars zetten de molenwieken weer ambachtelijk in beweging. De Molen is een aantrekkelijk ontvangstpunt met Brasserie, gratis toegankelijke Speelnatuur van OERRR en een infopunt met Zandtovenaar-film geworden. Jullie zijn van harte welkom.

Rijke historie

De Hompesche Molen kent een rijke geschiedenis en heeft een belangrijke rol vervuld voor de omgeving. Reinaert Vincent de Hompesch liet in 1722 de molen bouwen in de zichtas van een van de lanen van Kasteel Walburg. Het kasteel is verdwenen maar de landschapselementen zijn nog deels zichtbaar. Natuurmonumenten maakt dit kasteeldomein in dit jaar samen met de Gemeente Maasgouw weer zichtbaar én beleefbaar maken in het landschap!

Molenbezoek weer mogelijk

Het team van de vrijwillige molenaars houdt iedere 2e en laatste zaterdag van de maand tussen 13.00u en 16.00u open huis om bezoekers te ontvangen in de molen. Geniet van hun verhalen vol uitleg over de werking, de renovatie en de historie van de gratis toegankelijke molen. Beleef het superuitzicht vanaf de stelling van de molen.

Aansluitend kunt u eventueel bij de brasserie met buitenterras genieten van een heerlijk hapje of drankje, terwijl de kinderen zich in de Speelnatuur amuseren.

Het bezoek is prima te combineren met de wandelroute "Rondje Molenplas". Deze wandeling van 6 kilometer is opgenomen in de recreatiefolder over de Molenplas, op de website van Natuurmonumenten en in de gratis wandelapp van Natuurmonumenten.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Praktisch

Verkennen

logo