Dieren spotten

Op zoek naar de Bever: schemer-arrangement

Op zoek naar de Bever: schemer-arrangement

1.5 km

Waar

Maasvallei

  Vertrekpunt

  Café Bongaarts

  Kosten

  Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,50
  Kinderen
  • Normaal€ 7,50
  • Ledenprijs€ 5,00
  • € 4,00
  Activiteit

  Op zoek naar de Bever: schemer-arrangement

  Omdat de bever een avond-/nachtdier is organiseren we deze speciale editie van het arrangement. Geen garantie, wel een grotere kans op een ontmoeting met de bever.

  Geheimen van de bever

  Beverexpert Willy de Koning verzorgt een boeiende foto-, filmpresentatie over het leven van dit knagende zoogdier. Aansluitend gaan we tot de invallende duisternis het veld in en hopen we op een ontmoeting met de bever. Natuurlijk speuren we tussen het weelderige groen ook naar beversporen, zoals afgeknaagde bomen en hun beverburcht. Zo krijgen we, samen met de verhalen van de gids, een mooi beeld van deze prachtige dieren.

  Belangrijke bewoner

  De bever is een bijzonder dier en is terug van weggeweest in Limburg. De bever is de timmerman, architect en watermanager van dit gebied. De Maasvallei met zijn ruige natuur in de oevergebieden is één van de plaatsen waar de bever zich prima thuis voelt. Voor Natuurmonumenten is de bever een welkome bewoner en ziet zijn aanwezigheid als een belangrijke aanwijzing dat het hier goed gaat met de natuur.

  Praktische informatie

  Bij dit begeleide arrangement is een consumptie voor iedereen inbegrepen.Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.Draag bedekkende, waterdichte kleding en schoeisel. Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.

  Op zoek naar de Bever: schemer-arrangement

  zo. 18 nov. 2018 - 14:00Uitverkocht
  Direct aanmelden