Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Vlinder- en kruidenwandeling Molenplas

  Vlinder- en kruidenwandeling Molenplas

  2 km

  Waar

  Maasvallei

  Vertrekpunt

  Parkeerplaats Hompesche Molen

  Molendijk 66107 AA Stevensweert (Maasgouw)

  Kosten
  Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  • Gratis

  Nog plek beschikbaar!

  Activiteit

  Vlinder- en kruidenwandeling Molenplas

  Beleef na de zinderende zomer de kersverse herfst tijdens deze begeleide wandeling over de bloem- en kruidenrijke oevers van de Molenplas bij Stevensweert. De ervaren gebiedsgidsen Eef en Rikie dompelen jullie onder in de geheimen van de struinnatuur naast de Molenplas. Zij leiden je vol enthousiasme door dit paradijs voor vlinders, vogels, bloemen en kruiden als rode ogentroost,  guldenroedekruid en de markante kaardebol. Het wordt een verrassend natuuravontuur, met kleurrijk veldboeket voor thuis. De deelname is gratis.

  Herfstavontuur in de natuur
  Beleef op zondag 22 september van 14.00u tot 16.00u de zomer op de weelderig begroeide oevers van de Molenplas bij Stevensweert. Kijk je ogen uit over een zee van wilde bloemen en kruiden. Steeds opnieuw verbazen we ons in de Maasvallei over de afwisselende bloemen-, planten- en kruidenpracht, de verrassende bewoners in het gebied en het veranderende landschap. In de lente en de zomer een spectaculaire zee van bloemen in groei en bloei; nu biedt het gebied nog altijd een prachtig mozaïek van uitbloeiende en nazomerse kleuren en geuren. Een eldorado voor de liefhebber van vlinders, wilde bloemen en kruiden!

  Een oase in ons land waar de wilde bloemen steeds meer terrein verliezen. Sluit je ogen en ruik de geuren of ga eens door de knieën en tuur naar de kleuren, de vormen en ontdek talloze insecten. Hier beleef je steeds opnieuw een bijzonder natuuravontuur vol verrassingen. Elk seizoen is anders, elk bezoek is anders!

  Gebruik stevige schoenen en draag een broek met lange pijpen. De wandeling is helaas niet geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

  logo