Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Brand legt enkele hectares heide Mantingerveld in as

14 februari 2015 | Renée Nitters

In de namiddag brak op 14 februari rond 17.00 uur brand uit in het Mantingerzand, onderdeel van het natuurgebied Mantingerveld. De brandweer van Westerbork rukte met meerdere voertuigen uit en had het vuur na enkele uren onder controle. Voor zover nu bekend ging circa 2 à 3 hectare heide verloren door de brand.

Brand legt enkele hectares heide Mantingerveld in as

Brandhaard moeilijk bereikbaar

De brandweer van Westerbork kon de brandhaard moeilijk bereiken en riep daarom de hulp in van het brandweerkorps uit Beilen. Gezamenlijk slaagden ze er in de brand te doven door gebruik te maken van brandblussers en vuurzwepen. Verdere opschaling van de brand was daarom niet nodig.

Oorzaak brand

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Naar verluid zou de brand zijn aangestoken. De politie doet hier verder onderzoek naar.

Video of Brand Mantingerveld

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo