Nieuws van de boswachter

Het Mantingerzand in de hoofdrol

14 maart 2017 | Lian Flikkema

Natuur- en cultuurliefhebbers genoten van landschapstheater Windstilleven van Collectief Walden

Het Mantingerzand in de hoofdrol

Stilstaan bij de tijd


De acteurs namen het publiek mee in de beleving van tijd. Tijd als periode in de geschiedenis, als leeftijd en als manier om ons dagelijks leven in de delen in uren, minuten, seconden… Het landschap ondergaat veranderingen in de tijd veel langzamer dan de mens. De deelnemers bekeken het Mantingerzand met andere ogen toen zij bij een paaltje met hun eigen leeftijd stonden: dit unieke gebied met heide en jeneverbesstruweel wordt met het beheer in de pubertijd gehouden. Maar wie bepaalt de tijd en bestaat tijd wel? En waarom is tijd zo belangrijk voor mensen? Waarom houden we soms vast aan het verleden en zijn we bang voor de toekomst? Collectief Walden confronteerde de deelnemers met deze vragen en zette ze aan het denken. De tijd stond even stil in het Mantingerzand.

placeholder

De tijdlijn van landschapstheater Windstilleven in het MantingerzandFotograaf: Bart van Lienden

Theater in de natuur …kan dat?


Wandelaars, vogelaars, ruiters, vlinderfanaten, fietsers….iedereen geniet op zijn manier van de natuur. Er kan ook een fantastische wisselwerking zijn tussen cultuur en natuur. Theaterliefhebbers hebben een bijzondere ‘natuurlijke’ ervaring, natuurliefhebbers bekijken ‘hun’ natuur op een andere manier.

placeholder

Camera Obscura van Windstilleven in MantingerzandFotograaf: Bart van Lienden

Natuurlijk heeft de ecoloog van Natuurmonumenten, met de checklist flora- en faunawet in de hand, nauwkeurig bekeken en besproken wat wel en niet kan. Het goed beheren van onze kwetsbare natuur staat bij Natuurmonumenten ‘natuurlijk’ voorop.


Tip:


Nieuwsgierig geworden naar het bijzondere landschap van het Mantingerveld? Loop dan eens de wandelroutehttps://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/mantingerveld/route/jeneve…; en ontdek een heel bijzonder stukje Nederland.


Meer informatie landschapstheater:


Wil je meer weten over landschapstheater of andere voorstellingen: Collectief">http://www.collectiefwalden.nl/">Collectief Waldenof Stichting">http://www.landartcontemporary.nl/">Stichting LandartContemporary

boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe

logo