Cultureel

Violist Judith van der Klip en pianist Jisk Lieftink spelen op Marker Wadden

Violist Judith van der Klip en pianist Jisk Lieftink spelen op Marker Wadden

Waar

Marker Wadden

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 47,50
 • Ledenprijs€ 33,25

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Violist Judith van der Klip en pianist Jisk Lieftink spelen op Marker Wadden

Vaar mee met de driemaster Abel Tasman en wandel samen met de boswachter over het eiland. Op het podium staan Judith en Jisk, die een duo vormen dat het experiment niet uit de weg gaat. Met regelmaat weten zij nieuw publiek voor klassieke muziek te interesseren door arrangementen te maken geïnspireerd op klassiek en bekende populaire muziek uit te brengen. Zij spelen hun mix van klassiek- en populair repertoire in de concertzalen maar ook op poppodia, festivals en nu op de Marker Wadden. Het programma van vandaag bevat een weids repertoire met als thema 'Muziek en Dans'. Muziek en dans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je zou je kunnen afvragen wat er eerst was: de muziek of de dans. Dans heeft invloed gehad in de historische ontwikkeling van muziek. Denk aan aboriginals met hun slapsticks en didgeridoos, vroege percussie-instrumenten, de Griekse Lyra uit de oudheid en later de hofdansen, balletten, ballroom-, disco- en housemuziek.

Programma

Judith van der Klip, viool
Jisk Lieftink, piano

Weidse mix van Bach, Mozart, Bartók, Piazzolla en arrangementen van hedendaagse popmuziek.

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Natuureilanden in het Markermeer

Het weidse eilandgevoel, de fascinerende moerasnatuur: de natuureilanden, aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer zijn een verbluffend staaltje van Nederlands watermanagement. De eilanden zijn zeer in trek bij talrijke vogels die hier uitrusten of broeden. Prachtig om ze van dichtbij te spotten vanuit de kijkhutten.

Samen met de boswachter maak je een wandeling over dit nieuwste stukje Nederland.

Praktische informatie

Boottijden vanaf Lelystad Bataviahaven:

 • groep 1: 10.00 uur heen en 14.30 uur terug
 • groep 2: 13.00 uur heen en 17.30 uur terug

Bij aankomst zal de groep opgesplitst worden door de boswachter. Groep A gaat eerst met de boswachter de Marker Wadden verkennen om vervolgens te genieten van dit exclusieve concert. Groep B zal eerst de unieke concert beleving krijgen om vervolgens met de boswachter van het eiland te gaan genieten.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9 en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Haven Marker Wadden
 • De Aanloop 4, 8242NM Lelystad (FL)
 • (0527) 25 25 70
 • [email protected]
 • Lelystad, BataviahavenBataviahaven 1, 8242 PR Lelystad (FL)Routebeschrijving

  Vanaf hier naar Haven Marker Wadden : De veerboot vertrekt vanuit de Bataviahaven in Lelystad. Je kunt betaald parkeren in de VOC-garage, op P6 (lang parkeren) of op de parkeerplaats van Bataviastad. Bekijk op deze kaart waar je kunt parkeren. 

  Mensen met een beperking kunnen tot dichtbij de boot komen, neem hiervoor op weekdagen, minstens 1 dag van tevoren, contact op met: T (0527) 25 25 70.

logo