Midden-Delfland

Nieuws uit Midden-Delfland

 • Otter
  19 oktober 2021 | Natascha Hokke

  Geniet van prachtige Nederlandse natuurfilms tijdens WFFR 2021

  Tijdens de zevende editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) kun je genieten van de mooiste natuurfilms van eigen bodem! Ruim honderd natuurfilms uit het binnen- en buitenland zijn van 26 t/m 31 oktober te zien op het witte doek in de Rotterdamse bioscoop Cinerama. De slotdag van het festival is WFFR Natuurmonumenten Zondag. De kaartverkoop van WFFR 2021 is in volle gang.

 • Bloemrijk akkerland
  01 oktober 2021 | Juriaan van Leeuwen

  De Bonnenpolder blijft open en groen

  Het Zuid-Hollands Landschap, Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland zijn verheugd dat de gemeenteraad van Rotterdam gisteravond heeft ingestemd met het hernieuwde bestemmingsplan ‘Oranjebonnen’. Dit is goed nieuws voor de inwoners van deze regio en voor de natuur: de Bonnenpolder blijft toegankelijk, open en groen.

 • Boer Roel van Buuren van Boerderij Landlust
  15 september 2021 | Natascha Hokke

  Boer en boswachter in gesprek: jerseys en kippen werken samen op Boerderij Landlust

  Midden-Delfland ligt ingeklemd tussen de grote steden Rotterdam, Delft en Den-Haag en 2,5 miljoen inwoners. Dit landschap wordt gekenmerkt door het boerenland en haar boerenbedrijven. Natuurmonumenten werkt hier samen met de boeren die grond van de natuurvereniging pachten en beheren. Boer en boswachter gaan in gesprek en geven jou een kijkje achter de schermen! In deze reeks: Roel en Femke van Buuren van Boerderij Landlust.

 • Overhandiging Buitenplaats De Tempel
  08 september 2021 | Natascha Hokke

  Monumentaal park Rotterdamse buitenplaats De Tempel open voor publiek

  Gemeente Rotterdam, Provincie Zuid-Holland en Natuurmonumenten hebben de afgelopen twee jaar gezamenlijk gewerkt aan herstel en recreatieve herontwikkeling van het park De Tempel / Nieuw Rhodenrijs in Rotterdam-Overschie. Het park, met de status van groen Rijksmonument, opent vanaf 11 september de poorten voor publiek. Vanmiddag werd de heropening vast gevierd in bijzijn van gedeputeerde Willy de Zoete (Cultuur & Erfgoed, provincie Zuid-Holland), wethouder Said Kasmi (Cultuur & Monumenten, gemeente Rotterdam) en provinciaal ambassadeur Anneklaar Wijnants (Natuurmonumenten).

 • Uitbreiding
  07 september 2021 | Juriaan van Leeuwen

  Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland breidt uit!

  Het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland wordt uitgebreid met 6 locaties. Onder meer het Dakpark A4 in Rotterdam en de Kerkepolder in Schipluiden gaan tot het gebied behoren. De uitbreidingen met zowel recreatie-, agrarisch en weidevogelgebied sluiten goed aan bij de kenmerken en kwaliteiten die het landschap al te bieden heeft. Juist in dit verstedelijkt gebied van groot belang, De provincie Zuid-Holland heeft hier 31 augustus mee ingestemd.

 • Eerste bomen geplant op Landgoed de Tempel
  06 september 2021 | Natascha Hokke

  Nu te zien: expositie Tuinbeelden van Buitenplaats De Tempel in Museum Oud-Overschie in Rotterdam

  De expositie ‘De Tuinbeelden van Buitenplaats De Tempel’ in Museum Oud-Overschie neemt je mee in de geschiedenis van deze Rotterdamse buitenplaats aan de Schie. Hart van de tentoonstelling vormen een aantal fraaie achttiende-eeuwse beelden, afkomstig van De Tempel. Verder zijn bodemvondsten uit de weilanden rondom De Tempel te bewonderen. De expositie is te zien vanaf het weekend van Open Monumenten Dag op 11 en 12 september en volgende weekenden tot maart 2022 en kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan De Tempel.

 • Boer Bas van den Berg Hoeve Ackerdijk
  22 augustus 2021 | Natascha Hokke

  Boer en boswachter in gesprek: van leraar naar achtste generatie boer bij Hoeve Ackerdijk

  Midden-Delfland ligt ingeklemd tussen de grote steden Rotterdam, Delft en Den-Haag en 2,5 miljoen inwoners. Dit landschap wordt gekenmerkt door het boerenland en haar boerenbedrijven. Natuurmonumenten werkt hier samen met de boeren die grond van de natuurvereniging pachten en beheren. Boer en boswachter gaan in gesprek en geven jou een kijkje achter de schermen! In deze reeks: Bas van den Berg van Hoeve Ackerdijk.

 • Boer Jan Duijndam van Hoeve Biesland
  16 juli 2021 | Natascha Hokke

  Boer en boswachter in gesprek: holistisch boeren bij Hoeve Biesland

  Midden-Delfland ligt ingeklemd tussen de grote steden Rotterdam, Delft en Den-Haag en 2,5 miljoen inwoners. Dit landschap wordt gekenmerkt door het boerenland en haar boerenbedrijven. Natuurmonumenten werkt hier samen met de boeren die grond van de natuurvereniging pachten en beheren. Boer en boswachter gaan in gesprek en geven jou een kijkje achter de schermen! In deze reeks: Jan Duijndam van Hoeve Biesland.

 • grutto op paal
  15 juli 2021 | Natascha Hokke

  Hoe pakte 2021 uit voor de weidevogels in Midden-Delfland?

  2021 is voor weidevogels en hun kuikens een veel beter jaar gebleken dan het droge rampjaar van 2020. Dit blijkt uit de tellingen van Vogelwerkgroep Midden-Delfland en het Agrarisch Collectief Midden-Delfland.

 • Toekomstbeeld Bonnenpolder
  15 juli 2021 | Juriaan van Leeuwen

  Ontwerp bestemmingsplan Oranjebonnen goedgekeurd

  Op 13 juli heeft het college van B&W van de gemeente Rotterdam het ontwerp bestemmingsplan Oranjebonnen goedgekeurd. Onderdeel van dit bestemmingsplan is het plan ‘Natuur in de Bonnen’ een gezamenlijk initiatief van het Zuid-Hollands Landschap, Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland voor 128 hectare nieuwe natuur in Hoek van Holland. Provinciaal Ambassadeur Anneklaar Wijnants van Natuurmonumenten is blij: “Met dit besluit is het plan om de Bonnenpolder voor de toekomst te behouden als open polder én meer natuur in de provincie Zuid-Holland weer een stap dichterbij.” Met de definitieve vaststelling van het plan – naar verwachting in september 2021 – kunnen we aan de slag met het realiseren van maar liefst 128 hectare nieuwe natuur, aansluitend op de bestaande natuur in het Staelduinse Bos van het Zuid-Hollands Landschap.

 • logo