Ga direct naar inhoud
Midden-Delfland

Nieuws uit Midden-Delfland

 • 08 april 2024 | Juriaan van Leeuwen

  Doe mee aan de campagne 'Kuikens in het land, poes in de mand'

  De komende weken kruipen honderden zeldzame weidevogelkuikens weer uit hun ei, ergens in de polders van Midden-Delfland. En zij zijn direct ook erg kwetsbaar. Eén van de gevaren waar ze mee te maken hebben, is het feit dat katten graag op jacht gaan in de nacht en daarbij ook kuikens doden.

 • 04 april 2024 | Natascha Hokke

  Lentekriebels: 10x zangvogels op Buitenplaats De Tempel

  Beleef de lente op de historische Buitenplaats De Tempel in Rotterdam Overschie! Op de bijna sprookjesachtige buitenplaats met sierlijke bruggetjes en de eeuwenoude lanen zie je de natuur ontluiken. De bomen staan in knop, het speenkruid bloeit en zangvogels zingen hun hoogste lied. Alle reden voor een heerlijke wandeling op Buitenplaats De Tempel, een onontdekte groene oase in Rotterdam Overschie. De boswachter geeft je tips om de zangvogels te herkennen.

 • 22 maart 2024 | Cynthia Meulenkamp-Nooteboom

  16 rijksmonumenten op één plek: ontdek Buitenplaats De Tempel tijdens de Open Monumentendagen

  De Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september zijn bij uitstek geschikt om kennis te maken met dit unieke parkbos in Rotterdam-Overschie. Nog maar relatief kort is dit groene rijksmonument in beheer bij Natuurmonumenten en voor veel bezoekers nog onbekend dat de tuinen overdag openbaar toegankelijk zijn. Met fase 1 van het herstelplan is het parkbos al zichtbaar opgeknapt, na het eerdere planten van bijna 100.000 stinzenbollen vindt wekelijks actief beheer plaats om de buitenplaats weer zo veel mogelijk in oude luister te herstellen. Wandel vrij rond, neem een versnapering in de boomgaard of laat je gratis rondleiden door een vrijwillige boswachter! Hou voor dat laatste deze pagina of onze Instagram of Facebook-account in de gaten, deelname is alleen met voorinschrijving. De tijden van de rondleidingen worden later bekend gemaakt.

 • 14 maart 2024 | Natascha Hokke

  Werkzaamheden Belevenisboerderij Schieveen gestart

  Lokale & biodiverse boodschappen doen, een prachtig wolatelier, meer ruimte voor biodiversiteit op het erf en spelen in een grotere Speelnatuur van OERRR. Belevenisboerderij Schieveen, de populaire bestemming op het Rotterdams platteland, wordt komende maanden herontwikkeld tot een plek waar straks nòg meer te beleven is. Een publieksboerderij met hart voor natuur. De werkzaamheden starten op 8 januari 2024, en duren tot zomer 2024. De Belevenisboerderij blijft open voor bezoek.

 • 30 januari 2024 | Natascha Hokke

  Denk mee over diversiteit & inclusie in de natuur rondom Rotterdam!

  Natuurmonumenten is van álle mensen met hart voor de natuur. Als boswachters rondom Rotterdam vinden we het belangrijk dat iedereen de natuur kan ervaren. Wij zetten ons hier graag voor in, maar we weten ook dat we nog veel te leren hebben, zeker op het vlak van diversiteit & inclusie. Daarom hopen we dat je hierover wilt meedenken en wij van jou kunnen leren.

 • 24 januari 2024 | Natascha Hokke

  Uniek! Met de stadsherder van Rotterdam in de huifkar naar de lammetjesstal

  In januari worden de lammetjes van Belevenisboerderij Schieveen geboren! Dit gebeurt niet op de Belevenisboerderij zelf, maar in de grote schapenstal. Stadsherder Martin Oosthoek geeft daarom in het weekend van 17 en 18 februari een uniek kijkje achter de schermen waar meer dan 800 lammetjes huppelen.

 • 11 januari 2024 | Natascha Hokke

  Gemeente Rotterdam schenkt expositie De Zachte Stad aan Natuurmonumenten

  De Zachte Stad, een unieke samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en top-ontwerper Christien Meindertsma, reisde een jaar rond door Rotterdam, ontving een Dutch Design Award en is overgedragen aan Natuurmonumenten. De tentoonstelling is straks te bezichtigen op de plek waar de wol vandaan komt: de Belevenisboerderij van Natuurmonumenten, stadsherder Martin Oosthoek en zijn Rotterdamse schapen. Hier krijgt het een mooie plek in de wolwerkplaats, waar bezoekers kunnen zien en meemaken hoe van de wol van de Rotterdamse schapen door de vrijwilligers de prachtigste producten worden gemaakt.

 • 03 januari 2024 | Natascha Hokke

  Goede voornemens 2024: Haal een frisse neus in de natuur rondom Rotterdam

  Breng 2024 door in de natuur! Wat is er lekkerder dan wandelen, hardlopen en fietsen in de frisse buitenlucht? Kom buiten sporten of maak een lange wandeling in de natuur. Misschien verwacht je het niet direct, maar ook aan de noordrand van Rotterdam kun jij je (sportieve) buitenhart ophalen. De boswachters van Natuurmonumenten geven je 4 tips voor 2024.

 • 15 december 2023 | Natascha Hokke

  Tip van de boswachter: haal je kerstdiner bij de boer in Midden-Delfland

  Een gouden tip voor deze kerst? Verzamel boodschappen bij boeren in de omgeving. Scoor de mooiste biodiverse streekproducten bij de boerenbedrijven rondom Rotterdam en bereid ’s avonds met elkaar een sterrenmaaltijd!

 • 14 november 2023 | Natascha Hokke

  Kom paddenstoelen kijken op Rotterdamse Buitenplaats De Tempel

  De Rotterdamse Buitenplaats De Tempel is in het najaar één groot paddenstoelenparadijs! Er groeien hier zoveel paddenstoelen in alle soorten, maten, kleuren en vormen. “De paddenstoelen schieten uit de grond”, vertelt boswachter Kees Perquin van Natuurmonumenten.