Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Beleef de sterren op Landgoed Mookerheide

Beleef de sterren op Landgoed Mookerheide

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,50
  • € 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Beleef de sterren op Landgoed Mookerheide

De mysteries van het heelal beleven op Landgoed Mookerheide? Dat kan op zaterdagavond 1 februari. Als het helder is zien we de prachtige sterrenhemel. Natuurmonumenten organiseert een boeiende avond in samenwerking met de leden van de sterrenclub “De Nieuwe Maan”.  

Op 1 februari is er een avondvullend programma. Om 20.00 uur wordt gestart met een presentatie over wat er allemaal te zien is aan de nachtelijke hemel. De presentatie wordt gegeven door leden van de sterrenwacht. Daarna gaan we natuurlijk naar buiten en richten we onze blik omhoog. We maken kennis met enkele markante sterrenbeelden en zien reeds het maansikkeltje staan. Veel indrukwekkender wordt het door de telescopen. Op de maan worden nu bergen en kraters zichtbaar. Wist je dat sterren ook ‘geboren’ worden? Maak door de telescoop kennis met de kosmische kraamkamer van Orion. Waar in het verleden veel sterren bij elkaar geboren werden, zien we nu sterrenhopen. Door de telescoop is het alsof we naar een verzameling fonkelende juwelen kijken. Met een beetje geluk kunnen we de telescoop op 1 februari ook richten op een komeet. Juist op dat moment raast er een ‘vuile sneeuwbal’ door ons zonnestelsel. Net te zwak voor het blote oog, maar waarschijnlijk prima te aanschouwen door de telescoop. Hetzelfde geldt voor de blauwe planeet Uranus. Ongetwijfeld zien we nog wel een satelliet overvliegen en misschien zelfs een vallende ster. Kortom, er valt genoeg te ontdekken aan de nachtelijke hemel!

Praktische informatie
De avond wordt op 1 februari georganiseerd op Landgoed Mookerheide op de Heumensebaan 2 in Molenhoek. Vanaf 19.45 uur ben je wel welkom in het jachtslot. Na een de lezing nemen we je mee naar buiten om daar de sterren te bekijken. Wil je ook mee? Meld je dan aan. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  

Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur, het jachtslot en de kassen op het Landgoed Mookerheide.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo