Wandelen

Excursie Landgoed Jachtslot de Mookerheide met kaasproeverij

Excursie Landgoed Jachtslot de Mookerheide met kaasproeverij

2 km

Waar

Mookerheide

  Kosten

  Volwassen
  • Normaal€ 17,50
  • Ledenprijs€ 14,50
  Kinderen
  • Normaal€ 15,50
  • Ledenprijs€ 12,50
  • € 12,50

  Uitverkocht

  Activiteit

  Excursie Landgoed Jachtslot de Mookerheide met kaasproeverij

  Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen.

  Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens de rondleidingen op Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Ondanks dat de restauratie nog moet beginnen gaan we toch al naar binnen. Ga mee en kom alles te weten over Jan J. Luden die het Jachtslot hoog op de stuwwal van Nijmegen bouwde om er voor te zorgen dat de burgemeester van Heumen naar hem omhoog moest kijken. Verbaas je over de authentieke details en de glas-in-lood ramen. Benieuwd naar de originele badkamer uit 1903? Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hooguit over de bomen en ontdek de omgeving.

  Jan J. Luden wilden in de kassen een tuinderij beginnen. Hij kreeg het alleen niet van de grond. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten en fruit geteeld. Natuurmonumenten werkt op het landgoed aan het herstel van het parkbos. Oude historische paden worden weer zichtbaar gemaakt en oude bomen worden vrijgemaakt van omliggende begroeiing.

  Er worden verschillende soorten rondleidingen gegeven. Bij deze excursie word je welkom geheten met een lekker kopje koffie bij Lagom. Daarna ga je op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten. Daarna strijken we neer in Landwinkel de Mookerheide waar een heerlijke kaasproeverij klaar staat gemaakt van de melk van de eigen runderen. Dit alles uiteraard met bijpassend drankje.

  In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent.
  Nu al meer weten? Kijk op https://www.natuurmonumenten.nl/projecten/landgoed-jachtslot-de-mookerheide

  Excursie Landgoed Jachtslot de Mookerheide met kaasproeverij

  vr. 27 jul. 2018 - 14:00Uitverkocht
  Direct aanmelden