Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Diner & concert Jan Bastiaan Neven in Jachtslot Mookerheide

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Diner & concert Jan Bastiaan Neven in Jachtslot Mookerheide

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 60,00
  • Ledenprijs€ 52,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Diner & concert Jan Bastiaan Neven in Jachtslot Mookerheide

Shaw's "In manus tuas" is gebaseerd op een 16e eeuws motet van Thomas Tallis. Het geeft de sensatie van het horen van het motet in de bijzondere en opmerkelijke ruimte van Christ Church in New Haven, Connecticut. De bedoeling was om de muziek in het donkere, met kaarsen verlichte schip te ervaren. Vandaag is het de historische Ludenzaal, maar wellicht een vergelijkbare ambiance. Naast Shaw klinkt ook solowerk van Bach, Marais en Britten.

Cellist Jan Bastiaan Neven is plaatsvervangend aanvoerder celli in het Nederlands Kamerorkest. Als lid van het Huntington Piano Trio trad hij op in Carnegie Hall en vele andere plaatsen in de Verenigde Staten. Op jonge leeftijd soleerde hij al bij diverse orkesten in Amerika en Europa. Van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds heeft hij een Pellizon-cello (Italië, ca. 1839) in bruikleen.

Programma

  • Jan Bastiaan Neven, cello

Caroline Shaw: In Manus Tuas

J.S. Bach: Suite voor cello solo nr. 1 in G, BWV 1007
Prelude – Allemande – Courante – Sarabande – Minuet I & II – Gigue

Marin Marais: Les voix humaines (1701)

B. Britten: Suite voor cello solo nr. 3, op. 87
Introduzione – Marcia – Canto – Barcarolla – Dialogo – Fuga – Recitativo – Moto perpetuo – Passacaglia

Jachtslot Mookerheide

Wanneer je de lange laan naar boven rijdt, openbaart zich het indrukwekkende jachtslot van Landgoed Mookerheide. Het jachtslot staat fier bovenop de stuwwal met daaromheen een prachtige moestuin, fruitmuren en kassen en het fraaie parkbos. Het slot is in 1902 gebouwd in de stijl van Art Nouveau en steekt met zijn vernieuwde originele kleur prachtig af tegen de lucht. Tijdens deze editie van het NMF Kamermuziekfestival zullen de klanken van prachtige muziek weer klinken in de Ludenzaal in de vleugel (oude kapel) van het jachtslot. 

Dit ticket is gecombineerd met een heerlijk diner (exclusief drankjes) bij Jachtslot Mookerheide. Het diner start om 18:30 uur, het concert begint om 17:30 uur. Voor zonsondergang kun je wandelen door het parkbos van het landgoed, neem je een kijkje in de moestuinen of maak een wandeling rondom het jachtslot.

Praktische informatie

  • Kom een uurtje eerder en wandel over het prachtige landgoed Mookerheide.
  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid