Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Diner en concert Carla Leurs & Pieter Dirksen in Jachtslot Mookerheide

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Diner en concert Carla Leurs & Pieter Dirksen in Jachtslot Mookerheide

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 60,00
  • Ledenprijs€ 52,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Diner en concert Carla Leurs & Pieter Dirksen in Jachtslot Mookerheide

Af en toe komt het voor dat een muziekstuk heel lang aan een componist is toegeschreven, maar dat dat later wordt betwijfeld. Met zo'n werk beginnen violiste Carla Leurs en klavecimbist Pieter Dirksen. Men denkt dat het de virtuoze violist Pisendel was, die de Vioolsonate schreef. Het laatste stuk is een doldwaze Chaconne van Vitali. Alhoewel, ook dat is niet helemaal zeker. De romantische structuur suggereert dat het misschien wel van de hand van Ferdinand David is, die het stuk als eerste publiceerde in 1867. Van wie ook de muziek, het is prachtige barokmuziek die de virtuositeit van beide instrumenten centraal stelt. Vol ornamenten, een voelbaar geloof voor de toekomst. Dat past prachtig in de oude kapel van het jachtslot.

Programma

  • Carla Leurs, viool
  • Pieter Dirksen, klavecimbel

J.G. Pisendel (?): Sonate in c, (BWV 1024)
Adagio – Presto – Affettuoso – Vivace

J.S. Bach: Fuga in g, BWV 1026

J.S. Bach: Sonate in G met obligaat klavecimbel, BWV 1019
Allegro – Largo – Cembalo solo – Adagio – Allegro

T. Vitali: Chaconne in g

Jachtslot Mookerheide

Wanneer je de lange laan naar boven rijdt, openbaart zich het indrukwekkende jachtslot van Landgoed Mookerheide. Het jachtslot staat fier bovenop de stuwwal met daaromheen een prachtige moestuin, fruitmuren en kassen en het fraaie parkbos. Het slot is in 1902 gebouwd in de stijl van Art Nouveau en steekt met zijn vernieuwde originele kleur prachtig af tegen de lucht. Tijdens deze editie van het NMF Kamermuziekfestival zullen de klanken van prachtige muziek weer klinken in de Ludenzaal in de vleugel (oude kapel) van het jachtslot. 

Dit ticket is gecombineerd met een heerlijk diner (exclusief drankjes) bij Jachtslot Mookerheide. Het diner start om 19:00 uur, het concert begint om 20:30 uur. Na het diner komt de boswachter iets vertellen over het gebied en de restauratie van het Jachtslot.

Praktische informatie

  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.
  • De restauratie van het Jugendstil hoofdgebouw van het jachtslot is medio oktober nog in gang en is niet toegankelijk voor publiek.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid