Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Diner en concert van het Chamber Jazz Consort in Jachtslot Mookerheide

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Diner en concert van het Chamber Jazz Consort in Jachtslot Mookerheide

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 60,00
  • Ledenprijs€ 52,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Diner en concert van het Chamber Jazz Consort in Jachtslot Mookerheide

In de pas gerestaureerde Ludenzaal zal het Chamber Jazz Consort een onvergetelijk concert verzorgen. De klarinettist van het gezelschap, Anton Jakimenko, komt uit Oezbekistan en heeft Oekraïense wortels. Hij is als kind gevlucht naar Nederland. In zijn spel komen Westerse, Slavische en Oosterse klanken samen als enorm virtuoze jazzmuziek. Zijn medespelers hebben hun sporen als musicus ruimschoots verdiend: Sarah Oates, Nadja Nevolovitsch en Eduardo Tonietto zijn concertmeester/aanvoerder van internationale beroepsorkesten, terwijl Oene van Geel gevierd jazz-altist is. Een energiek, ritmisch, virtuoos concert dat de Ludenzaal prachtig inwijdt voor mooie, feestelijke momenten.

Chamber Jazz Consort

  • Anton Jakimenko, (bas)klarinet
  • Sarah Oates, viool
  • Nadja Nevolovitsch, viool
  • Oene van Geel, altviool
  • Eduardo Tonietto, cello

Jachtslot Mookerheide

Wanneer je de lange laan naar boven rijdt, openbaart zich het indrukwekkende jachtslot van Landgoed Mookerheide. Het jachtslot staat fier bovenop de stuwwal met daaromheen een prachtige moestuin, fruitmuren en kassen en het fraaie parkbos. Het slot is in 1902 gebouwd in de stijl van Art Nouveau en steekt met zijn vernieuwde originele kleur prachtig af tegen de lucht. Tijdens deze editie van het NMF Kamermuziekfestival zullen de klanken van prachtige muziek weer klinken in de Ludenzaal in de vleugel (oude kapel) van het jachtslot. 

Dit ticket is gecombineerd met een heerlijk diner (exclusief drankjes) bij restaurant Jachtslot Mookerheide. Dit ticket is gecombineerd met een heerlijk diner bij Jachtslot Mookerheide. Het diner start om 19:00 uur, het concert begint om 21:00 uur. Na het diner komt de boswachter iets vertellen over het gebied en de restauratie van het Jachtslot.

Praktische informatie

  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.
  • De restauratie van het Jugendstil hoofdgebouw van het jachtslot is medio oktober nog in gang en is niet toegankelijk voor publiek.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid