Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Het Rijkskwartet speelt in Jachtslot Mookerheide

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Het Rijkskwartet speelt in Jachtslot Mookerheide

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 33,50
  • Ledenprijs€ 26,00
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Het Rijkskwartet speelt in Jachtslot Mookerheide

Dumbarton Oaks is een historisch landgoed in de wijk Georgetown in Washington D.C. Net als landgoed Mookerheide in Limburg was er volop ruimte voor nutstuinen en een wintertuin, in dit geval 'The Orangery'. Plan & Elevation is een muzikale beschrijving van het landgoed door componiste Carolina Shaw. Terwijl u midden in de historische kassen van Mookerheide zit, hoort u ook het Strijkkwartet van Smetana. Zijn leven heeft hij gevat in muziek: de liefde voor muziek, zijn speelse jeugd (Polka), zijn grote liefde Kateřina, zijn nationale trots, maar ook de tinnitus die zijn doofheid aankondigt (een lang aangehouden hoge toon in het laatste deel).

Vier jonge, bevlogen musici vormen het Rijkskwartet. Laura bespeelt een Cornelissen-viool uit Massachusetts (2006) en Nathalie een Kremeier-cello uit Amsterdam (2014), beide uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

Het Rijkskwartet

  • Irene Piazza, viool
  • Laura Soeters, viool
  • Fiachra de hOra, altviool
  • Nathalie Flintrop, cello

B. Smetana: Strijkwartet nr. 1 in e "Uit mijn leven" (1876)
I. Allegro vivo appassionato
II. Allegro moderato à la Polka
III. Largo sostenuto
IV. Vivace

Caroline Shaw: Plan & Elevation (2015)
I. The Ellipse
II. The Cutting Garden
III. The Herbaceous Border
IV. The Orangery
V. The Beech Tree

Jachtslot Mookerheide

Wanneer je de lange laan naar boven rijdt, openbaart zich het indrukwekkende jachtslot van Landgoed Mookerheide. Het jachtslot staat fier bovenop de stuwwal met daaromheen een prachtige moestuin, fruitmuren en kassen en het fraaie parkbos. Het slot is in 1902 gebouwd in de stijl van Art Nouveau en steekt met zijn vernieuwde originele kleur prachtig af tegen de lucht. Tijdens deze editie van het NMF Kamermuziekfestival zullen de klanken van prachtige muziek weer klinken in de Ludenzaal in de vleugel (oude kapel) van het jachtslot. 

Voor het concert kun je met de boswachter een korte rondleiding doen of zelf wandelen door het parkbos van het landgoed, langs de nutstuinen, de kassen en langs het gerestaureerde Jachtslot.

Praktische informatie

  • Voor het concert is er de mogelijkheid om op een korte excursie met de boswachter mee te gaan. De excursie start om 14:00 uur, het concert begint om 15:00 uur. 
  • Op vertoon van je ticket kun je voor het concert genieten van koffie of thee en iets lekkers bij restaurant Jachtslot Mookerheide.
  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid