Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: het Viride Kwartet speelt in Jachtslot Mookerheide

 • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: het Viride Kwartet speelt in Jachtslot Mookerheide

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 33,50
 • Ledenprijs€ 26,00
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: het Viride Kwartet speelt in Jachtslot Mookerheide

In de gerestaureerde Ludenzaal staat je prachtige muziek te wachten. Het Viride Kwartet speelt het Derde strijkkwartet van Tsjaikovski, met het aangrijpende Andante funèbre. Ook staat het Strijkkwartet van Bosmans op het programma. Bosmans was één van Nederlands beroemdste vrouwelijke componisten van de vorige eeuw en ontwikkelde een heel eigen klankidioom. Salomé Bonnema, primarius van het kwartet, speelt met een strijkstok van Peccatte uit 1870, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Jurre Koopmans speelt met een minstens zo interessante cellostrijkstok, ook in bruikleen van het fonds: een stok gebouwd door Werner in de vorige eeuw. Frieda Belinfante, de eerste bespeelster van deze stok, was enige tijd de geliefde van Bosmans. 

Programma

Viride Kwartet

 • Salomé Bonnema, viool
 • Nadia ten Kate, viool
 • Sedna Heitzman, altviool
 • Jurre Koopman, cello

H. Bosmans: Strijkkwartet (1927)
I. Allegro molto moderato
II. Lento
III. Allegro molto

P.I. Tsjaikovski: Strijkkwartet nr. 3 in es, op. 30
I. Andante sostenuto – Allegro moderato
II. Allegretto vivo e scherzando
III. Andante funebre e doloroso, ma con moto
IV. Finale: Allegro non troppo e risoluto

Jachtslot Mookerheide

Wanneer je de lange laan naar boven rijdt, openbaart zich het indrukwekkende jachtslot van Landgoed Mookerheide. Het jachtslot staat fier bovenop de stuwwal met daaromheen een prachtige moestuin, fruitmuren en kassen en het fraaie parkbos. Het slot is in 1902 gebouwd in de stijl van Art Nouveau en steekt met zijn vernieuwde originele kleur prachtig af tegen de lucht. Tijdens deze editie van het NMF Kamermuziekfestival zullen de klanken van prachtige muziek weer klinken in de Ludenzaal in de vleugel (oude kapel) van het jachtslot. 

Voor het concert kun je met de boswachter een korte rondleiding doen of zelf wandelen door het parkbos van het landgoed, langs de nutstuinen, de kassen en langs het gerestaureerde Jachtslot.

Praktische informatie

 • Wil je voor het concert mee wandelen met de boswachter, de rondleiding start om 10:00 uur, het concert begint om 11:00 uur.
 • Voor het concert kun je op vertoon van je ticket genieten van koffie of thee en iets lekkers bij de koffie in de Ludenzaal bij Jachtslot Mookerheide.
 • De locatie is rolstoeltoegankelijk.
 • De restauratie van het Jugendstil hoofdgebouw van het jachtslot is medio oktober nog in gang en is niet toegankelijk voor publiek.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid