Word lid
Op pad met kinderen

Wandelroute Kapucijnenberg, vlak bij Udenhout

Wandelroute Kapucijnenberg, vlak bij Udenhout

3.87 km

Waar

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Op pad met kinderen

Wandelroute Kapucijnenberg, vlak bij Udenhout

De Kapucijnenroute loopt door een fraai, heuvelachtig bos van dennen en loofbomen. Afgewisseld met de woeste stuifzandvlakte van de Loonse en Drunense Duinen waar je kunt genieten van fraaie vergezichten.

Wandel deze route met onze route app

Volg vanaf De Rustende Jager het fietspad in de richting Giersbergen. Volg na ongeveer twintig meter de rode paaltjes het bos in en volg de rode pijlen.

Dieren in de Duinen

Luister en speur tijdens het wandelen ook naar vogels als de boompieper, tjiftjaf, vink en fitis. Ook het roffelen van de groene, zwarte en grote bonte specht kun je in de lente regelmatig horen. De duinvlakten bieden onderdak aan reeën en konijnen. ‘s Zomers weerklinkt hier het tsjirpende geluid van de veldkrekel.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats De Rustende Jager: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Neem vanaf de N65 's-Hertogenbosch-Tilburg de afslag Biezenmortel. Rijd dan ongeveer 5 km rechtdoor. Je komt dan vanzelf uit bij De Rustende Jager.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Je neemt buslijn 139 van station 's-Hertogenbosch naar Tilburg of andersom. Stap uit bij bushalte ’t Gommelen in Udenhout. Van daar de Gommelsestraat uitlopen tot De Rustende Jager, circa 2 km.

De route

 Startpunt

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen Parkeerplaats De Rustende Jager

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Wat wij hier doen

Open vlakte en cultuurhistorie

Rond 1850 bestond de Loonse en Drunense Duinen uit 1.400 hectare stuifzand. Daar is slechts 270 hectare van over. Als we niets doen, groeit het stuifzand dicht en gaat dit unieke landschap verloren. Natuurmonumenten zorgt dat het zand kan blijven stuiven, bijvoorbeeld door schapen te laten grazen. Zij eten jonge boompjes weg. Zo blijft de vlakte open en houdt de wind vrij spel. Natuurmonumenten beschermt ook de cultuurhistorie van het gebied en zorgt voor het onderhoud van de paden. Zo kan iedereen hier blijven genieten.

Help meeLees de Natuurvisie
3.87 km

Wandelroute Kapucijnenberg, vlak bij Udenhout