Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Bloemenwandeling door bloeiende heide Dwingelderveld

Bloemenwandeling door bloeiende heide Dwingelderveld

Waar

Nationaal Park Dwingelderveld

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Bloemenwandeling door bloeiende heide Dwingelderveld

Wandel mee en geniet van de vele kleuren in het Dwingelderveld

In juli en augustus kleurt de struikheide het heideveld op verschillende plekken paars. Toch is dit niet de enige heideplant die zich thuis voelt in het natte Dwingelderveld. Ook de roze dopheide en de roodbruine kraaiheide zie je op verschillende plekken staan. Deze planten bloeien op een ander moment, maar zijn ook buiten de bloeitijd een lust voor het oog. Tijdens deze wandeling kom je ze allemaal tegen!

In deze zomermaanden kan je op zonnige dagen de nectar die in de heide zit ruiken. Misschien zie je nog wel een roodborsttapuit of een ree. En zeker hoor je op een mooie zomerse dag de veldleeuwerik zingen boven het Dwingelderveld. Kom genieten van al het moois!

Tips voor deze excursie:

  • Neem je verrekijker mee
  • Trek stevige, waterdichte schoenen of laarzen aan
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur
  • Honden kunnen helaas niet mee

Groepen en feestjes

Wil je met meer dan 8 personen deelnemen aan één van onze activiteiten? Doe dan een excursie op aanvraag. Voor een excursie met volwassenen en/of kinderen kun je hier contact met ons opnemen en voor een kinderfeestje kun je hier contact met ons opnemen. Let op: aanmelden kan minimaal drie weken van te voren.

logo