Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Dwingelderveldlezing over de wolf

Waar

Nationaal Park Dwingelderveld

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Dwingelderveldlezing over de wolf

Is er plaats voor de wolf in Drenthe?

Sommige mensen vragen zich af of er plaats is voor de wolf in Nederland, vooral na het zoveelste bericht over wolven die op verkenning uit Duitsland de grens oversteken en in Drenthe en op de Veluwe worden gezien. Tijdens deze lezing laat wolvendeskundige Daan Vreugdenhil zijn licht daarover schijnen. Ook geeft hij veel achtergrondinformatie over de wolf, zijn verspreiding en terugkeer in Europa en de diverse mythes en legendes rondom dit fascinerende roofdier.

 

Over Daan Vreugdenhil

Daan Vreugdenhil werkt als boswachter ecologie in de beheereenheid Flevoland en Markerwadden bij Natuurmonumenten. De afgelopen tien jaar werkte hij in de beheereenheden Zuid Drenthe en Salland. De wolf fascineert hem, hij heeft zich er flink in verdiept en is ook nauw betrokken bij diverse onderzoeken. Samen met zijn partner Mirte, die boswachter is op de Veluwe, zijn ze vaak op zoek naar sporen en uitwerpselen. Daarnaast zijn ze beiden actief in de media om het draagvlak van de wolf te vergroten. De ontwikkeling van de wolf in Nederland gaat zo snel. Het wolvenpaar heeft dit jaar al pups voortgebracht. Daan kent alle recente ontwikkelingen

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Benderse 22 is voorafgaand aan Dwingelderveld-lezingen geopend vanaf 19.15 uur. De lezing begint om 19.30 uur, en duurt, inclusief een korte pauze, tot ongeveer 21.30 uur.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Nationaal Park Dwingelderveld
  • Benderse 22, 7963 RA Ruinen (DR)
  • 0522 47 29 51
  • Vanaf de A28 neem je bij Pesse de afslag naar Ruinen. In het centrum van Ruinen neem je de richting Ansen, vlak voor Ansen sla je rechtsaf naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Na anderhalve kilometer kun je vlakbij het bezoekerscentrum parkeren.
logo