natuurgebied

Nationaal Park Dwingelderveld

Kampeerterrein De Olde Bârgen Dwingeloo

Camping ’De Olde Bârgen’ is een kleinschalig kampeerterrein in Nationaal Park Dwingelderveld waar rust, stilte en duisternis nog vanzelfsprekend zijn.

Natuurlijke omgeving

In de overgang van de essen naar het bos ligt het kampeerterrein 'De Olde Bârgen', verscholen in het Nationaal Park Dwingelderveld. Het is een kleinschalige camping waar u gastvrij ontvangen wordt. Vanaf het kampeerterrein zijn er volop mogelijkheden om te fietsen, te wandelen of paard te rijden. Er ligt een uitgebreid netwerk aan fiets- en wandelpaden en paardenroutes op u te wachten in het Nationaal Park Dwingelderveld.

Ruime plaatsen

Het kampeerterrein is grotendeels omgeven door houtwallen en biedt ruime plaatsen. Elke plaats heeft elektra (4 of 6 amp.). Het verwarmde toiletgebouw heeft een bijzondere vorm, het dak is van mos en sedum en kleurt ieder seizoen anders. Het toiletgebouw beschikt over een scala van sanitaire voorzieningen waaronder een kinderdouche en babybad. Wasmachine en droger ontbreken niet. Kom u met uw eigen paard of pony? Het kampeerterrein beschikt over een weide waar u uw paard of pony kunt 'stallen'.

Hut

Sinds voorjaar 2011 bestaat ook de mogelijkheid om een hut te huren. Bij slecht weer en in voor- en najaar ideaal en de hut biedt meer comfort dan de gemiddelde tent. Zin om een keertje te proberen? Belt u dan met camping De Olde Bârgen, T 0521 597261. Het is zeker de moeite waard!

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Op geringe afstand van het kampeerterrein (± 6 km) ligt het bezoekerscentrum Dwingelderveld, waar u volop informatie over de omgeving kunt vinden. Kampeert u in de maanden juli en augustus op 'De Olde Bârgen'? Dan is het bezoekerscentrum een absolute aanrader. Natuurmonumenten organiseert in die maanden iedere dag extra activiteiten voor jong en oud. De spannende speurtochten, een heidehuifkartocht of de reeënexcursies is maar een greep uit alle activiteiten. Kijk voor meer informatie op de activiteitenkalender.

Schaapskuddes

De schaapherder loopt dagelijks met zijn schaapskudde op het Dwingelderveld. Iedere dag rond 17.00 uur keert hij terug met zijn kudde en kunnen kinderen de schapen aaien en knuffelen tijdens het knuffelkwartiertje. Deze kooi ligt aan Achter 't Zaandt in Dwingeloo. Vlakbij het bezoekerscentrum Dwingelderveld ligt ook een schaapskooi, die van de kudde van Ruinen.  Voor meer informatie over beide schaapskooien belt u met: 0522 - 47 29 51.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over kampeerterrein De Olde Bârgen? Kijk op de website of neem contact op met:
Kampeerterrein De Olde Bârgen
Oude Hoogeveensedijk 1
7991 PD Dwingeloo
Tel.: 0521 597261
Fax: 0521-597069
E-mail: info [at] oldebargen [dot] nl

 

 

 

word nu lid