Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

30 miljoenste bezoeker verwelkomd in Nationaal Park Dwingelderveld

26 februari 2015 | Renée Nitters

Op 25 februari verwelkomden Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer de 30 miljoenste bezoeker van het Dwingelderveld. Niets vermoedend werd de op het paard passerende Monique Hamer gehuldigd door boswachters Olga de Lange en Albert Henckel.

30 miljoenste bezoeker verwelkomd in Nationaal Park Dwingelderveld

Nieuwsgierig staan de boswachters te wachten, terwijl de digitale bezoekersteller bij het familiepad al een tijdje angstig op 29.999.997 staat. Maar ondanks dat het ferm regent, duikt aan de einder toch een stel ruiters op. Langzaam komen ze dichterbij en wordt de glimlach groter. Zowel bij de ruiters als bij de boswachters.

Prachtig gebied

'Wat een verrassing’, jubelt Monique Hamer als ze met haar kinderen Engel en Jitte onder begeleiding van Ineke Nijstad uit Dwingeloo de bloemen in ontvangst neemt. 'We komen uit Wormer en zijn hier deze week op vakantie. Wat een prachtig gebied!’ Ondanks de natte voorjaarsmiddag neemt de familie uitgebreid de tijd om hun enthousiasme voor het Dwingelderveld te delen en zich te laten interviewen door de aanwezige pers. 'Wie in dit weer op pad gaat, is een échte liefhebber’, voegt Olga de Lange er namens Natuurmonumenten aan toe.

Video of Monique Hamer is 30 miljoenste bezoeker Dwingelderveld: 'Fantastisch, ik geniet enorm'

Groen Drenthe Werkt

Met het onthalen van de familie Hamer vragen de natuurorganisaties onder de titel ‘Groen Drenthe Werkt’ vlak voor de verkiezingen aandacht voor de waarde van natuur. Want die is niet alleen maar intrinsiek. In totaal komt 76% van de toeristen in Drenthe voor de natuur. Alles bij elkaar worden er jaarlijks 7.7 miljoen overnachtingen geboekt en wordt er een miljard uitgegeven aan recreatie. Dit zorgt in totaal voor 14.440 banen alleen al in de recreatiesector.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo