Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Beleef de paarse pracht op het Dwingelderveld

10 augustus 2015 | Renée Nitters

Het is augustus en dat betekent 'paarse pracht maand' in Nationaal Park Dwingelderveld. Op de toppen van de zomer geurt de heide op het Dwingelderveld naar zoetige honing. Bijen vliegen af en aan. Door de zinderende warme lucht lijken de in-en-in paarse heidevelden bijna een luchtspiegeling. Ga je mee op excursie?

Beleef de paarse pracht op het Dwingelderveld

Kom wandelen

Niets is heerlijker dan wandelen door bloeiende heidevelden. Op 13, 20 en 27 augustus neemt de boswachter je van 19.00 tot 21.00 uur mee het Dwingelderveld in. Gezien het tijdstip is de kans groot dat je ook reeën spot op je wandeling.

Aanmelden

Zin om een keertje meer te weten te komen over deze prachtige natuur? Meld je dan online aan via de activiteitenkalender of via de balie van het Bezoekerscentrum Dwingelderveld, T: 0522 - 47 29 51.

Zelf ontdekken

Natuurmonumenten heeft diverse routes over de Drentse heide uitgezet om zelf op stap te gaan:

Wandelroute Nationaal Park Dwingelderveld (13 km), Drenthe

Prachtige wandelroute door het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Tijdens het wandelen kom je langs twee schaapskooien.

Wandelroute Mantingerveld (9 km), Drenthe

Verrassende wandelroute door een afwisselend heidegebied met honderden grillig gevormde jeneverbesstruiken.

placeholder

Bron: Natuurmonumenten

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo