Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Beleef een magische Midzomernacht

25 mei 2015 | Renée Nitters

Vlak na zonsondergang komt het nachtleven pas goed op gang in de natuur. Dassen komen uit hun burcht, vleermuizen scheren over watervlaktes van plassen en vennetjes op zoek naar voedsel. Beleef Midzomernacht bij Natuurmonumenten!

Beleef een magische Midzomernacht

Midzomernacht regio Noord

In de regio Groningen, Friesland en Drenthe kun je uit een aantal locaties kiezen om je Midzomerwandeltocht te starten: landgoed De Slotplaats in Bakkeveen, Nationaal Park Dwingelderveld bij Ruinen en Kardinge bij de stad Groningen. Met je deelname steun je de Nederlandse natuur!

De Slotplaats, Bakkeveen

Speciaal voor de midzomernachtloop 2015 ben je na zonsondergang welkom op landgoed De Slotplaats in Bakkeveen. Vanaf het ontvangstpunt wandel je door het dichte dennen- en beukenbos. Om de duisternis volledig te kunnen ervaren, wordt een zaklamp alleen bij nood gebruikt. Als je ogen aan de duisternis gewend zijn, zal een zaklamp nauwelijks nodig zijn. De route is zo'n 6 kilometer.

placeholder

Dwingelderveld, Ruinen

Op het Dwingelderveld loopt de route door het Kloosterveld, een struingebied vlakbij het bezoekerscentrum. Je loopt door een open gebied, aan de randen omzoomd door bos. Reeën en dassen voelen zich er 's nachts thuis. Jij ook? De route is ongeveer 4 kilometer.

placeholder

Kardinge, Groningen

Luister naar het geruis van het riet, ritselende reeën, ruik de heerlijke frisse avondlucht in natuurgebied Kardinge. Je wandelt op de langste dag van het jaar door bos, langs weilanden, moerassen en plassen. Het diffuse licht geeft een magische sfeer. Je kunt kiezen uit een 9 km route of een route van 2,7 km.

placeholder
Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo