Nieuws van de boswachter

Beleef Midzomernacht op het Dwingelderveld

31 MAART 2015 | Renée Nitters

Vlak na zonsondergang komt het nachtleven op gang in het Dwingelderveld. Vossen komen uit hun holen, vleermuizen scheren over de watervlaktes van plassen en vennetjes op zoek naar voedsel.

Beleef Midzomernacht op het Dwingelderveld

Roffelende specht

Het roffelen van de specht klinkt door het hele bos. Meer dan genoeg te horen en als je ogen aan het donker gewend zijn, te zien! Kom naar het Dwingelderveld en beleef deze bijzondere nacht!

Ontdek het Kloosterveld

De route loopt door het Kloosterveld, een nieuw natuurgebied vlakbij het bezoekerscentrum Dwingelderveld. In de winter staat hier vaak veel water en zomers is het vaak droog. De Drentse heideschapen lopen hier los. Reeën en dassen voelen zich er thuis. Het gebied fungeert bij grote wateroverlast als buffergebied en zorgt er voor dat de inwoners van Meppel en Hoogeveen droge voeten houden.

Meld je aan en steun de natuur

Zin om dit evenement een keer mee te maken? Meld je dan snel aan op de speciale Midzomernacht website. Tip: trek goede wandelschoenen aan en houd er rekening mee dat het 's nachts flink koud kan worden. Het inschrijfgeld voor de Midzomernacht is meteen een donatie met als doel aankoop van nieuwe natuur.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe