Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Doe je mee met de Natuurwerkdag in het Dwingelderveld

11 oktober 2017 | Lian Flikkema

Help je mee op de Natuurwerkdag in het Dwingelderveld?

Doe je mee met de Natuurwerkdag in het Dwingelderveld

Wat moet er gebeuren?

Vlak bij de schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee en bij de radiotelescoop groeit het landschap dicht. Overal staan jonge berken, elzen en wilgen. Die moeten eruit! Als het landschap open blijft, kunnen adders bijvoorbeeld een plekje vinden om te zonnen.

Wie kunnen meedoen?

Volwassenen èn kinderen gaan samen aan de slag, onder begeleiding van medewerkers van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en IVN Westerveld. Landschapsbeheer Drenthe zorgt voor de materialen. Na de pauze organiseert het IVN een speciale natuuractiviteit voor de kinderen.

placeholder

Een kind verwijdert opslagFotograaf: © Natuurmonumenten - Martin van LokvenBron: Natuurmonumenten

Wat is het programma?

De natuurwerkdag is op 4 november 2017 van 09.00 tot 13.30 uur. Het begint met koffie/thee/sap en uitleg. Om 12.15, in de schaapskooi, sluiten we af met een kom soep en een broodje. Om het nog gezelliger te maken, speelt dan een live-band: Moorland.

Wat moet je meenemen?

Kleren die tegen een stootje kunnenWerkhandschoenen (als je die hebt)En veel plezier en werklust

Opgeven en info

Wil je meer weten over de Natuurwerkdag of je opgeven? Natuurlijk kun je ook mailen met de locatieleider : Tineke Bouwmeester, [email protected], T: 06-12090113

boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe

logo