Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom helpen op de Natuurwerkdag in het Dwingelderveld

03 november 2015 | Renée Nitters

Op zaterdag 7 november organiseert Natuurmonumenten een gezellige werkdag voor jong en oud aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. Tijdens deze landelijke Natuurwerkdag gaan honderden vrijwilligers op verschillende plekken in Nederland in de natuur aan de slag. Doe jij mee op het Dwingelderveld?

Kom helpen op de Natuurwerkdag in het Dwingelderveld

placeholder

Veentje opknappen

We gaan samen een veentje opknappen en bomen en struiken zagen. Vind je het gezellig om samen met anderen wat te doen in de natuur, doe dan gewoon een keertje mee. Deze kennismaking kost je niets en het is eenmalig. Misschien vind je het wel zo leuk dat je vrijwilliger wordt bij Natuurmonumenen en vaker iets voor de natuur gaat doen. Van de hele ochtend buiten werken krijg je trek. Er staat een lunch voor je klaar met soep en broodjes. Ook voor koffie, thee en warme chocolademelk wordt gezorgd.

Landelijke natuurwerkdag

Deze dag is onderdeel van de landelijke Natuurwerkdagdie jaarlijks wordt georganiseerd op de eerste zaterdag van november. Tijdens de Natuurwerkdag gaan duizenden vrijwilligers op verschillende locaties in Nederland aan de slag in de natuur. Landschapsbeheer Drenthe coördineert alle locaties in de provincie Drenthe.

placeholder

Bron: Natuurmonumenten

Kinderen

Deze locatie is geschikt voor een maatschappelijke stage en ook kinderen mogen meehelpen. Zij kunnen bijvoorbeeld takken slepen of samen met een begeleider helpen met snoeien.

Aanmelden

Wil je meedoen? Om 9.30 verzamelen we op de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 20 te Ruinen. De werkdag duurt ongeveer tot 15.00 uur. Wil je meedoen? Meld je dan van te voren aan. Tip: zorg voor warme kleding en waterdichte schoenen of laarzen. Voor handschoenen en gereedschap wordt gezorgd.

Meer informatie

Wil je eerst meer weten of heb je vragen? Bel of email dan met Tineke Bouwmeester: 0612090113/ t[email protected]

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo