Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom naar de lammetjesdag op het Dwingelderveld

07 april 2015 | Renée Nitters

De dagen worden langer, de temperatuur loopt op, het is voorjaar! En dat vieren we bij Natuurmonumenten. Op zondag 12 april ben je van 14.00 - 16.00 uur welkom op de lammetjesdag bij de schaapskooi in Lhee.

Kom naar de lammetjesdag op het Dwingelderveld

Kom de lente vieren

De paaseieren zijn op. Al plannen voor het komend weekend? Dan is dit een echte aanrader voor jong en oud! Voor het aanstaande weekend worden echte voorjaarstemperaturen voorspeld. Wat is er mooier dan de lente te vieren bij jong grut? Schaapherder Johan Coelingh stelt zijn schaapskooi zondag 12 april gastvrij open voor publiek. Kom jij de honderden lammetjes bekijken en aaien? Bijzonder, want het is maar één keer per jaar 'lammetjesdag'.

Beschuit met muisjes

Speciaal voor deze gelegenheid staat er lekkere beschuit met muisjes voor je klaar, natuurlijk in blauw en roze. Alle jonge dieren dartelen door de kooi en de wei. Schaapherder Johan geeft uitleg over zijn schaapskudde en het specifieke ras. Kom gezellig langs om samen het voorjaar in te luiden. De middag is geheel gratis.

Locatie

Je bent van 14.00 - 16.00 uur welkom bij schaapskooi 'Achter 't Zaand, Achter 't Zaand 4 in Lhee.

placeholder

Fotograaf: Erik Bethlehem

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo