Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom naar de Open Monumentendag

23 augustus 2016 | Renée Nitters

Natuurmonumenten opent de deuren van vijftien cultuurhistorische iconen in haar natuurgebieden tijdens de Open Monumenten Dagen op 10 en 11 september. Laat je verrassen door verborgen monumenten midden in de natuur.

Kom naar de Open Monumentendag

Schiermonnikoog

Op zaterdag 10 september ben je van harte welkom in het mysterieuze 'Schlei' op Schiermonnikoog. Een netwerk van bunkers onder de duinen op Schiermonnikoog. De afgelopen jaren heeft de Stichting Bunkermuseum Schlei hard gewerkt aan het openmaken van deze bunkers voor het publiek. Aan het einde van de Prins Bernhardweg bestond een heel dorp uit bunkers, radarinstallaties, luchtafweergeschut en gecamoufleerde barakken uit de Tweede Wereldoorlog. Dit dorp kreeg de codenaam Schlei, wat de Duitse naam is voor de vissoort zeelt.

Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Schiermonnikoog

Tijd: 10.00 - 12.00 uur.

placeholder

Bron: Natuurmonumenten

Huisje Benderse Berg Dwingelderveld

Het huisje op de Benderse Berg is een begrip voor bezoekers van het Dwingelderveld. Deze plek midden op de heide is al eeuwenlang bewoond, De bekende schrijver Anne de Vries deed er inspiratie op voor één van zijn boeken. Het huisje is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Tijdens het Open Monumentenweekend staat de deur open tussen 11 en 16 uur.

Data: 10 en 11 september.

Tijd: geopend tussen 11.00 - 16.00 uur.

placeholder

Fotograaf: Axel Wiewel

Landgoed De Braak en Vennebroek

Samen met de boswachter verken je de landgoederen De Braak en Vennebroek. Landgoed Vennebroek in Paterswolde is een oud 'buiten' uit de vorige eeuw. Het 17 hectare tellende landgoed ligt nabij landgoed De Braak. Al dwalend over de landgoederen loop je langs statige beuken- en eikenlanen. Met een beetje geluk zie je onderweg nog een roodborst, een tjiftjaf of een ijsvogel in het Friese Veen!

Datum: 11 september

Tijd: 13.00 - 15.00 uur.

placeholder

Bron: Natuurmonumenten

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo