Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom naar presentatie muziekclip 'Spanish soldier' in het Dwingelderveld

11 mei 2016 | Renée Nitters

Op 19 juni presenteert het muziekgezelschap 'Moorland' haar nieuwste clip 'the Spanish Soldier' in het Bezoekerscentrum Dwingelderveld vlakbij Ruinen. Vanaf 15.00 uur ben je welkom voor een gezellig muzikaal intermezzo op het plein voor het bezoekerscentrum.

Kom naar presentatie muziekclip 'Spanish soldier' in het Dwingelderveld

Het optreden is gratis toegankelijk en leuk te combineren met een bezoek aan het vernieuwde centrum. Kom je langs?

Inspiratiebron song 'Spanish Soldier'

De muziekgroep Moorland liet zich inspireren door wijlen Jan Tuttel die onder zijn pseudoniem Harmjan van Steenwijk een verhaalschreef over een Spaanse soldaat die ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog vermoord werd op het Dwingelderveld. Volgens het verhaal zou hij in het Moordenaarsveen zijn jammerlijke einde hebben gevonden. De song werd in de studio opgenomen, de videoclip in het veld bij het Moordenaarsveen. 's Zomers een prachtige plek als het mooi weer is en de dagen lang zijn, maar ook een plek die in de herfst en winter tot de verbeelding spreekt. Donker, koud met mistflarden die over het Moordenaarsveen dansen.

placeholder

Fotograaf: Erik Bethlehem

Wat is Moorland?

Moorland is een muziekproject bestaande uit muzikanten en tekstschrijvers Ria Pronk, Haye de Jong, Laurens van Venrooij, Teun van de Heuvel. Daarnaast nam Gjalt Tattje de video-opnamen voor zijn rekening en Ronald Sijnstra tekende voor de geluidopnamen. De groep ontving in 2015 een subsidie van Kunst en Cultuur Drenthe voor 'Maak het in Drenthe'.

Adres

Het bezoekerscentrum Dwingelderveld vind je aan de Benderse 22 in Ruinen. Bij goed weer speelt de band buiten op het plein van het Bezoekerscentrum.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo