Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Lijsttrekkers springen slootje op het Dwingelderveld tijdens waterdebat

17 maart 2015 | Renée Nitters

Twee dagen voor de provinciale- en waterschapsverkiezingen troepten lijsttrekkers op initiatief van Natuurmonumenten onder lenteachtige omstandigheden samen voor het Groot Drents Waterdebat.

Lijsttrekkers springen slootje op het Dwingelderveld tijdens waterdebat

In Nationaal Park Dwingelderveld kregen ze stellingen voor de kiezen, op basis waarvan ze slootje moesten springen. En om iedereen uit te dagen zich uit te spreken, stond het bordje ‘geen mening’ uitdagend midden in het water gepositioneerd. Verwacht werd een pittig debat, maar bij de eerste stelling kozen alle partijen verrassend ‘eens.’

Waterberging en natuur werkt

Pvda, WaterNatuurlijk, Algemene Waterschapspartij, 50PLUS, GroenLinks, VVD, CDA, Seniorenbelang Noord en PVV deelden de mening dat de combinatie waterberging en natuur prachtig werkt. Bij een stelling over strengere eisen aan de landbouw om waterverontreiniging te voorkomen ontstond wél een levendige discussie. Ook over de rol van waterschappen met betrekking tot recreatieve voorzieningen en het belang van visvriendelijke gemalen en natuurvriendelijke oevers liepen de meningen uiteen.

Video of Groot water debat

Kies voor natuur

Door deze verschillen met een debat te duiden, wil Natuurmonumenten duidelijk maken dat er op 18 maart écht iets te kiezen valt. De provincie krijgt steeds meer verantwoordelijkheden op het gebied van natuur. En de waterschappen beslissen mee over de invulling van het beleid.

Groen Drenthe Werkt

Natuurmonumenten werkt onder de noemer ‘Groen Drenthe Werkt’ samen met andere natuur- en milieuorganisaties om de waarde van natuur te benadrukken. Want die is niet alleen maar intrinsiek. Door de aanleg van waterbergingen en het hermeanderen van rechtgetrokken beken wordt Nederland veiliger. Drie weken geleden onthaalde Natuurmonumenten de 30 miljoenste bezoeker van het Dwingelderveld om de economische impact van natuur te benadrukken.

placeholder

Bron: Natuurmonumenten

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo