Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Open Monumenten Weekend: huisje Benderse Berg Dwingelderveld geopend

03 september 2015 | Renée Nitters

Het huisje op de Benderse Berg in het Dwingelderveld is tijdens het Open Monumenten Weekend geopend voor publiek. Dit bijzondere plekje is alleen op 12 en 13 september te bezichtigen. Wist jij dat het boek en de film 'Bartje' van Anne de Vries hier is ontstaan?

Open Monumenten Weekend: huisje Benderse Berg Dwingelderveld geopend

Demonstraties vilten en wol spinnen

Het huisje op de Benderse Berg ligt aan het fietspad wat loopt vanaf Bezoekerscentrum Dwingelderveld naar de radiotelescoop, over de heide. Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar 'Kunst en ambacht'. Speciaal voor dit thema trekt kunstenares Erna van Sambeek dat weekend in het huisje. Samen met enkele vrijwilligers geeft ze van 11.00 - 16.00 uur demonstraties vilten en wol spinnen van Drentse heideschapen.

placeholder

Fotograaf: Axel Wiewel

Herinrichting Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Erna is een kunstenares die samen met de vrijwilligers een nieuwe maquette van het Dwingelderveld realiseert. Deze maquette bestaat helemaal uit wol van Drentse Heideschapen en is vanaf voorjaar 2016 te zien in het dan vernieuwde Bezoekerscentrum Dwingelderveld.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo