Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Sfeervolle kerstwandeling Dwingelderveld

09 november 2015 | Renée Nitters

Tweede Kerstdag is dé dag om even gezellig met familie of vrienden alle kersthapjes te laten zakken en er lekker op uit te trekken, de natuur in. Stichting Promotie Ruinen organiseert ook dit jaar weer een gezellige kerstwandeling door het Dwingelderveld. Doe je mee? Je kunt kiezen uit een route van 6 of 10 kilometer.

Sfeervolle kerstwandeling Dwingelderveld

Diverse pleisterplaatsen onderweg

De wandeling gaat door het Dwingelderveld, onderweg kun je even gezellig pauzeren bij het theehuys Anserdennen en bij camping De Wiltzangh. Onderweg los je een puzzel op, kom je de kerstman tegen en is er muziek. Er zijn gezellige vuurtjes en misschien kom je de herder nog tegen met de drentse heideschapen.

Starttijden

Het startpunt is op de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld, vanaf 10 uur. Wil je de 10 kilometer lopen, start dan vóór 13.00 uur. Geef je de voorkeur aan de 6 kilometer wandeling, dan kun je tot 14.00 uur starten.

Kosten

Leerlingen van de basisschool mogen gratis meedoen, overige deelnemers betalen 3,00 euro. Onderweg krijg je een beker warme chocolademelk aangeboden. Doe je mee op 26 december? Aanmelden via Ruinen.net

placeholder

Nationaal Park Dwingelderveld, Dwingeloo, Drenthe, Nederland, EuropaFotograaf: Erik BethlehemBron: Natuurmonumenten

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo