Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Vier het 25-jarig jubileum Nationaal Park Dwingelderveld

22 april 2016 | Renée Nitters

Wethouders Erik van Schelven van gemeente Westerveld en Jan ten Kate van gemeente De Wolden verrichten de aftrap van de Open Dag op 24 april bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Dubbel feest! Het Nationaal Park Dwingelderveld bestaat 25 jaar en de nieuwe film over het Nationaal Park gaat in première. Kom je langs?

Vier het 25-jarig jubileum Nationaal Park Dwingelderveld

Op zondag 24 april om 11 uur staan beide wethouders klaar om samen met alle aanwezigen het startsein te geven. Het bezoekerscentrum ligt op de grens van beide gemeentes en is voor beide van groot toeristisch belang.

Film in première

Het startschot is niet alleen het begin van het activiteitenseizoen in en rond het vernieuwde bezoekerscentrum, maar ook van het jubileumjaar van

placeholder

Bron: NatuurmonumentenNationaal Park Dwingelderveld, dat vijfentwintig jaar geleden werd opgericht. Tijdens de open dag gaat daarom een film in première over het Nationaal Park. De film laat zien hoe natuur en water sinds 2011 nog meer de ruimte hebben gekregen door de werkzaamheden die uitgevoerd zijn in het gebied. Hierdoor is West-Europa’s grootste natte heidegebied nog groter, stiller en natter geworden. Een nog mooier gebied om van te genieten. Na de open dag zal de film doorlopend worden vertoond in de Jac P. Thijssezaal in het bezoekerscentrum.

Open dag

Tijdens de open dag is er een leuke groene uitmarkt en geven we een voorproefje van de activiteiten en evenementen die het komende jaar georganiseerd worden bij het bezoekerscentrum en in het nationaal park.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo