Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Volg jij het verlangen van je hart?

22 juni 2016 | Renée Nitters

Het Nationaal Park Dwingelderveld bestaat 25 jaar en dat vieren we onder andere met een bijzondere natuurtheatervoorstelling bij de schaapskooi van Natuurmonumenten in Lhee. Met de schaapskudde naar buiten, keer je in veld terug naar jezelf. Iets voor jou?

Volg jij het verlangen van je hart?

Een modern sprookje

Samen met theatergroep KUDDE maak je een wandeling met de schaapskudde tijdens zonsondergang in het Dwingelderveld. Onderweg vertelt acteur Hans Dagelet het verhaal van Zenon, een moedige man die besluit de kudde te verlaten. Een hedendaags sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om te worden wie je werkelijk bent.

Zwarte schaap of kuddedier?

​Samen met een kudde van 250 schapen wandel je door de schemering. Voor deze unieke natuurtheatervoorstelling bundelden theatermaker Heleen van Doremalen en beeldend kunstenaar Leonie Muller hun krachten. Van Doremalen onderzoekt met deze voorstelling haar fascinatie voor kuddegedrag. Wat is de aantrekkingskracht van de kudde en waarom is het zo moeilijk om los te breken? En willen we dat eigenlijk wel? Wie zijn we? Het zwarte schaap, de meeloper, een mekkeraar of een volgzaam schaap? Muller zorgt met haar filmprojecties op de natuur voor een totaalbeleving. Bomen, zand, water; alles blijkt decor waarin het gevoelsleven van Zenon wordt verbeeld. Deze interactieve voorstelling is geschikt voor bezoekers van 16 jaar en ouder.

placeholder

Fotograaf: Erik Bethlehem

Aanmelden en kosten

De voorstellingen vinden van 2 tot en met 11 september plaats. Startpunt: schaapskooi Lhee, Achter 't Zaand 4 in Lhee. Kosten: € 20,- per persoon. Reserveren kan via de site van KUDDE.

Video of KUDDE - natuurtheatervoorstelling

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo