Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Wandeltip Dwingelderveld 9 maart

03 maart 2015 | Renée Nitters

Zondag 9 maart vindt de jaarlijkse 'off the road' rit voor crossmotoren in en rond Ruinen weer plaats, georganiseerd door MC'80 Ruinen. De rit gaat onder andere over de Anser es en de Benderse in Ruinen. Hieronder een tip voor de rustzoekers.

Wandeltip Dwingelderveld 9 maart

Rust

Heb je even geen zin aan het kenmerkende off-the-road geluid, dan kun je bijvoorbeeld rond de Dwingelder schaapskooi van Natuurmonumenten in Lhee een wandeling maken (Achter 't Zaand 4). Heb je het nieuwe familiepad al ontdekt daar?

Familiepad vanaf schaapskooi Achter 't Zaand

In 2014 is het familiepad aangelegd, dat begint - en eindigt - bij de schaapskooi aan het Achter 't Zaand. Dit verharde pad is ongeveer drie kilometer lang en kan halverwege 'ingekort' worden. Langs de route zijn enkele picknickbankjes geplaatst. Deze route voert door het open heidegebied, met prachtige vergezichten, en vlonders over het water. Leuk om te verkennen! Tony Ruiter maakt bovenstaande foto en zette deze op Facebook Dwingelderveld. Ben je al fan? Je vindt er de laatste nieuwtjes over het Nationaal Park Dwingelderveld.

placeholder

Fotograaf: Tony Ruiter

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo