Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Winteravondlezing over steenuilen Nationaal Park Dwingelderveld

16 november 2015 | Renée Nitters

In Buitencentrum De Poort in Ruinen wordt op donderdag 19 november een winteravondlezing gehouden over steenuilen. Die avond komt Erwin Bruulsema van de Vogelwacht Uffelte vertellen over dit kleinste uiltje van Nederland. Kom je ook?

Winteravondlezing over steenuilen Nationaal Park Dwingelderveld

Vrijwilligers verbeteren leefomstandigheden

Volgens Erwin Bruulsema gaat het redelijk goed met steenuilen in de omgeving van Ruinen en Dwingeloo. Vrijwilligers doen hun best om de leefomstandigheden van de vogels te verbeteren. Ze plaatsen en onderhouden nestkasten, doen onderzoek, en ringen de vogels.

placeholder

Fotograaf: Ido Hummelink

Boerenerf

Steenuilen hebben last van veranderingen in het landschap. De vogels hebben baat bij een boerenerf met een oude, bouwvallige schuur en kleinschalige akkers en weiden met kruidenrijke randen rondom. In oude hoogstam fruitbomen, eiken, meidoornhagen en een stapel oude weidepalen voelen steenuilen zich thuis, niet bij netjes aangelegde tuinen en verbouwde boerderijen! Hierover en nog veel meer vertelt Erwin Bruulsema op 19 november. Aanmelden via de activiteitenkalender.

Locatie en kosten

De winteravondlezing wordt vanwege de herinrichtingniet gehouden in bezoekerscentrum Dwingelderveld, maar in Buitencentrum De Poort, in Ruinen. De steenuilenlezing begint om 19.30 uur, en duurt tot 21.30 uur. De avond is voor leden van Natuurmonumenten en vrijwilligers van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer gratis, anderen betalen € 4,00. Koffie en thee is gratis.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo