Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Word lid van de 'bokkenbrigade' op het Dwingelderveld

16 april 2015 | Renée Nitters

Op het Dwingelderveld bij Ruinen graast niet alleen een schaapskudde op de hei, maar heeft Natuurmonumenten ook een grote groep bokken 'in dienst'. En die moeten regelmatig verplaatst worden naar een nieuwe plek. Heb jij zin om als vrijwilliger schaapherder Johan te helpen op deze unieke plek in Nationaal Park Dwingelderveld? Meld je dan aan.

Word lid van de 'bokkenbrigade' op het Dwingelderveld

Heide blijft open door begrazing

De stoere bokken zijn van het ras Nederlandse landgeit en zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het Dwingelderveld. Ze worden telkens op een ander deel van het gebied in een raster gezet om daar vogelkers en berk een kopje kleiner te maken. De heide blijft zo ruimte houden en wordt niet overwoekerd door struiken.

Bokken verplaatsen

Voor deze groep bokken zijn we op zoek naar 4 vrijwilligers die 2 aan 2 een oogje in het zeil willen houden en wekelijks het raster en de bokken willen verplaatsen. In combinatie met deze taak zijn er op het erf van de schaapskooi in Lhee altijd diverse klusjes uit te voeren op gebied van onderhoud, opruimen en vegen.

Je moet tegen een stootje kunnen

Schaapherder Johan is op zoek naar mensen die zelfstandig kunnen werken. Van dieren houden, handig zijn en over technisch inzicht beschikken. Ben je minimaal één keer per week beschikbaar en je kunt fysiek tegen een stootje? Dan is dit echt een unieke plek om vrijwilliger te zijn.

Aanmelden of meer informatie?

Schaapherder Johan Coelingh geeft je graag meer informatie via T 06 51349716.

placeholder

Geit (Capra spec.), Geiten (Bovidae), Evenhoevigen (Artiodactyla), Zoogdieren (Mammalia), fauna, zoogdier - FochteloFotograaf: Ben WaletBron: Natuurmonumenten

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo