Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Word tuinvrijwilliger bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld

21 juli 2016 | Renée Nitters

Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen is op zoek naar vrijwilligers die de huidige tuingroep komen versterken. Heb jij groene vingers en vind je het leuk om in een gezellige vrijwilligersgroep buiten bezig te zijn? Meld je dan aan!

Word tuinvrijwilliger bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Kruiden- en bloementuin

Rondom het Bezoekerscentrum vind je een wilde bloementuin, vlinder- en kruidentuin. De tuingroep steekt er iedere woensdagochtend een aantal uren werk in om het er zo mooi en natuurlijk uit te laten zien. 's Zomers fladderen er vele vlindersoorten van struik naar struik op zoek naar nectar. Bezoekers genieten van de bloemenrijkdom, kinderen spelen in het wilgenhuttendorp en vermaken zich bij de waterpomp.

Leukste plek van Drenthe

Vrijwilligerscoördinator Tineke Bouwmeester: 'als je ziet met hoeveel liefde en toewijding de vrijwilligers met elkaar de tuin verzorgen, echt respect, er gaan vele uren werk in zitten. Inmiddels hebben we een paar jaar geleden ook een natuurspeelplek en een wilgenhuttendorp bij het bezoekerscentrum gekregen. Dat vergt ook allemaal onderhoud, dus wat extra versterking is absoluut welkom. Ben je iemand die het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken en het geen probleem vindt om je zo nu en dan fysiek even goed in te spannen, ben je meer dan welkom. Je komt in een gezellige groep te werken op dé leukste plek van Drenthe: Nationaal Park Dwingelderveld'.

placeholder

Bezoekerscentrum DwingelderveldFotograaf: Andries de la Lande CremerBron: Natuurmonumenten

Meer informatie

Word je vrijwilliger dan biedt Natuurmonumenten je een onkostenvergoeding voor vervoer, goede begeleiding en indien van toepassing de nodige opleiding. Wil je meer weten? Bel dan met vrijwilligerscoördinator Tineke Bouwmeester, 06 12090113 of emailen via: [email protected]

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo