Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

'Onze Vogels' in het Dwingelderveld

Natuurliefhebbers Paul Mentink (rechts) en Harm Echten (links) hebben de handen ineengeslagen en dit resulteert in een indrukwekkende expositie; ‘Onze Vogels’. De expositie bestaat uit tekeningen van vogels gemaakt door Harm en teksten uit het nog niet verschenen boek; ‘Mijn vogels, belevenissen van een vogelaar’, geschreven door Paul. De expositie is te bezichtigen van 10 november 2018 tot eind april 2019 in bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.

Paul Mentink en Harm Echten

Harm en Paul zijn regelmatig op het Dwingelderveld te vinden. Harm om er schetsen te maken van het landschap en de dieren die er voorkomen, Paul om als gids voor Natuurmonumenten er bezoekers rond te leiden. Daarnaast geeft Harm regelmatig demonstraties etsen in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

IJsvogel

In 2014 hebben Harm en Paul in dit bezoekerscentrum een gezamenlijke expositie gehouden over het leven van Egbert Stellink. Dit keer betreft het de expositie “Onze vogels”, waarbij Harm werken met vogels exposeert en Paul zijn boek “Mijn vogels, belevenissen van een vogelaar” presenteert. De tekeningen uit dit boek zijn van de hand van Harm. Een deel daarvan hangt op deze expositie. Aangevuld met andere werken van Harm en enkele fragmenten uit het boek van Paul.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Nationaal Park Dwingelderveld
  • Benderse 22, 7963 RA Ruinen (DR)
  • 0522 47 29 51
  • Vanaf de A28 neem je bij Pesse de afslag naar Ruinen. In het centrum van Ruinen neem je de richting Ansen, vlak voor Ansen sla je rechtsaf naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Na anderhalve kilometer kun je vlakbij het bezoekerscentrum parkeren.
logo